Un parc cu verdeata - o sansa la viata! Proiect de amenajare a Pacului Dendrologic al Grupului Scolar Elie Radu

Un parc cu verdeata - o sansa la viata! Proiect de amenajare a Pacului Dendrologic al Grupului Scolar Elie Radu
In perioada aprilie - iulie 2009, la Grupul Scolar Industrial Elie Radu Botosani se deruleaza proiectul intitulat Un parc cu verdeata - o sansa la viata, finantat de Mol Romania si Fundatia pentru Parteneriat, prin programul Spatii verzi - componenta Spatii verzi urbane.

Accesat de Asociatia Parintilor Elie Radu, in parteneriat cu Primaria Municipiului Botosani si Agentia pentru Protectia Mediului, proiectul are ca scop amenajarea parcului dendrologic situat in incinta liceului.

Rezultatele asteptate sunt: montarea a 12 banci ,10 casute pentru pasari, 5 cosuri de gunoi, plantare de puieti si flori (168 bucati buxus, 11 bucati thuja, 2 bucati ienupar, 5 bujori de munte), amenajarea a patru alveole cu pietris si stabilimente pentru odihna.

Pe langa activitatile practice, elevii de la clasele cu profil protectia mediului vor participa la seminarii instructiv-educative pe tema biodiversitatii, vor efectua vizite de studiu, se vor documenta asupra speciilor de arbori si arbusti existenti.

Echipa de proiect este constituita din prof. Riznic Cristina - coordonator proiect, Panaete Daniela, Andrascho Laura, Pinciuc Liliana - presedinte Asociatia Parintilor, Voinea Axinte Costica- director, Marandiuc Cornelia - dr. adjunct.

In data de 08 aprilie 2009 a avut loc deschiderea proiectului, la care au participat parinti, elevi, profesori, reprezentanti ai partenerilor si ai altor institutii (Primaria Municipiului – Matfeev Ioana,Vieru Paul; Consiliul Local - Romulus Eram, Iacob Irinel, ISJ: Lacatus Adrian, Mighiu Rodica; Agentia pentru Protectia Mediului: Gafencu Roxana).

Dupa prezentarea informatiilor despre proiect si a schitei parcului, elevi din patrula Liceeni ecologisti au prezentat bunele practici in protectia mediului, adica actiunile de ecologizare la care au luat recent parte in zonele de agrement de pe versantul Cornisa si lacul Ipotesti, coordonati de profesorii Galusca Oana, Valenciuc Andreea, Breha Mihaela, Cojocel Alina, Neagu Emilia, Cascaval Rodica, Donici Doinita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
23

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
427

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
53

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...