Un pachet de tigari va fi cu 1,50 lei mai scump, din septembrie

Un pachet de tigari va fi cu 1,50 lei mai scump, din septembrie
Un pachet de tigari care costa in prezent 5,90 lei se va scumpi la circa 7,40 lei de la 1 septembrie, dupa ce accizele la tigari vor fi majorate de doua ori cu cate 7 euro la mia de tigari.

"Preturile vor creste cu 30-40%, in conditiile in care la un pachet mediu, care costa acum 5,90 lei, pretul va creste la 7,40 lei, deci cam cu 1,50 lei, ceea ce inseamna foarte mult. Probabil de la 1 aprilie vor creste cu circa 1 leu", a declarat, joi, pentru NewsIn, directorul de afaceri corporative al JTI, Gilda Lazar.

Reprezentantii companiilor Japan Tobacco International (JTI) si British American Tobacco (BAT) considera ca decizia de marire a nivelului accizelor la nivelul de 74 euro pentru mia de tigari, care devanseaza calendarul deja agreat cu Uniunea Europeana, nu va avea efectul scontat.

Mai mult, acestia apreciaza intr-un comunicat remis ziare.com ca "veniturile la bugetul de stat ar putea chiar sa se reduca, ca urmare a scaderii volumului de vanzari legale, in favoarea produselor de contrabanda".

De altfel, directorul general al JTI, Gilda Lazar, sustine ca daca majorarea accizelor, si implicit a preturilor la tigari nu este corelata cu cresterea proportionala a puterii de cumparare, contrabanda dinspre Ucraina si Republica Moldova va urca de la 18% in prezent la aproximativ 30% din piata.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a anuntat, joi, ca de la 1 aprilie acciza la mia de tigari va creste cu 7 euro, iar accizele la alcool se vor majora tot de la aceeasi data. Pogea a precizat ca acciza pentru mia de tigari se va majora in doua etape. Prima majorare este de 7 euro incepand cu 1 aprilie, iar cuantumul celei de-a doua etape este tot de 7 euro, dar de la 1 septembrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
137

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
104

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
56

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...