Un nou scandal! Firmele de salubritate din județ nu mai au unde să descarce gunoiul!

Un nou scandal! Firmele de salubritate din județ nu mai au unde să descarce gunoiul!
Situație delicată în județul Botoșani! Operatorii de salubritate nu mai pot ridica gunoiul din localitățile cu care au încheiate contracte întrucât nu mai au unde să îl depoziteze.

Administratorul societății Pavra Com, Petru Filip, susține că începând cu data de 5 mai Primăria Săveni nu mai permite depozitarea gunoiului pe rampa autorizată de pe raza orașului Săveni, administrată de societatea Predemet.

În aceste condiții, de câteva zile cei trei operatori de salubritate de pe raza județului Botoșani, Pavra, Regan Trans și Dea Clinic, care ridică gunoiul din peste 50 de unități administrativ-teritoriale din județ nu au mai descărcat mașinile și amenință că dacă nu vor avea unde să descarce deșeurile le vor duce în fața Primăriei Săveni.

“Nu avem unde să depozităm gunoiul de vineri. Până acum îl duceam la rampa Săveni unde avem contract cu Predemet, societatea care administrează rampa orașului Săveni. Am făcut demersuri și la dumnealor, nu ne-au dat niciun răspuns. Au spus să nu mai venim cu gunoiul acolo, dar nu ne-au dat nicio hârtie scrisă sau să ne înștiințeze cu câteva zile înainte. Atât și nimic mai mult. Am luat legătura cu cei de la Predemet, au spus că nu interzic să ducem dar bariera e pusă, paznicii sunt acolo, sunt camere de luat vederi. Dacă intrăm ne amenință de distrugere. Avem mașinile încărcate. Nu putem sta așa, curge levigat din ele", a spus Petru Filip, administratorul societății Pavra.

Operatorii de salubritate au înștiințat și Prefectura și Consiliul Județean despre această situație.
Primarul orașului Săveni, Relu Târzioru, a precizat că nu se mai permite depozitarea gunoiului întrucât nu ar mai exista spațiu pe actuala rampă, pentru care autorizația expiră în data de 16 iulie.

“Li s-a permis până acum operatorilor să aducă deșeurile la rampa de la Săveni, dar dumnealor au mărit volumul de depozitare și nu mai putem depozita pentru că deja intrăm pe terenurile oamenilor. Ei au mărit volumul și ritmul de aducere de la 7 la 20 de mașini pe zi", a precizat Relu Târzioru.

Pe de altă parte, operatorii firmelor de salubritate sunt nemulțumiți că deșeurile din județul Botoșani nu sunt primite, în timp ce la rampa de la Săveni se aduce gunoi din județul Iași.

Situația semnalată de operatorii de salubritate va fi pusă în discuție luni în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, reprezentanții firmelor atrăgând atenția că orice întârziere în rezolvarea acestei probleme poate produce un impact negativ asupra mediului și a sănătății populației.  Operatorii spun că o soluție până la deschiderea depozitului de la Stăuceni ar fi autorizarea unui depozit temporar pentru deșeuri.

Nu este pentru prima dată când la Botoșani se generează un scandal legat de depozitarea gunoiului colectat din comunele din județ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
8

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
20

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
57

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...