Un nou proiect la Teatrul M. Eminescu, pentru atragerea de fonduri europene!

Un nou proiect la Teatrul M. Eminescu, pentru atragerea de fonduri europene!
Primăria Municipiului Botoşani va face un nou proiect în vederea atragerii de fonduri de la Uniunea Europeană pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi consolidare la Teatrul M.Eminescu.

Primarul Ovidiu Portariuc susţine că acest nou proiect va fi depus pe noile axe de finanţare, iar până se vor obţine aceşti bani, necesari în special pentru lucrările la structura de rezistenţă, lucrările făcute de constructor vor fi suportate din bugetul local, prin majorarea cotei de cofinanţare, cu încă cinci procente.

“Vestea bună e că nu se vor pierde bani şi va continua reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu. Pe noul program de finanţare la axa privind conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural vom avea posibilitatea depunerii proiectului de reabilitare a teatrului pentru o valoare maximă de 5 milioane de euro. Ceea ce s-a realizat până acum va fi decontat din bugetul local, iar proiectul refăcut cu noua expertiză pentru structură va putea fi pus pe această axă astfel încât proiectul să poată fi finanţat din noul exerciţiu financiar"", a precizat primarul.

Portariuc este convins că se va obţine finanţare, întrucât: “Au fost cauze obiective care au stat la întârzierea acestor lucrări. Atâta vreme cât există posibilitatea pe fonduri europene nu vom mai face împrumut. Va creşte partea noastră de cofinanţare de la 5 la 10% din total finanţat. În mod normal, era vorba de o contribuţie de 5%, dar fiind suportate aceste cheltuieli din bugetul local este ca şi cum noi am plăti o confinanţare de 10%. Este vorba de 4 milioane de lei până acum pentru lucrări efectuate şi decontate, şi mai continuă lucrările şi acum la tot ceea ce înseamnă lucrări la faţadă.", a explicat primarul.

 

Spune-ne opinia ta