Un nou CET, in 2012, la Botosani

Un nou CET, in 2012, la Botosani
Și cel de-al doilea motor de mare capacitate a ajuns la Botoșani. Produs de liderul mondial pe piața motoarelor pe gaz, GE Jenbacher AG, acesta va face parte din sursa de producere în cogenerare a energiei termice și electrice din componența noului CET. Conform proiectului din fonduri europene, implementat de Primăria Municipiului Botoșani, motoarele vor fi completate în lunile viitoare de două cazane de apă fierbinte (CAF), cu o capacitate de 45 de gigacalorii fiecare, cu arzătoare mixte gaz-păcură, precum și de instalațiile auxiliare.

Programată să înceapă a funcționa în mai, anul curent, noua centrală termică și electrică a municipiului Botoșani va fi o investiție de ultimă oră la nivelul Uniunii Europene, importantă pentru serviciile de utilitate publică puse la dispoziția populației de către municipalitatea botoșăneană. 

Impresionante ca avantaje, caracteristici și dimensiuni, cele două motoare reprezintă o premieră mondială absolută în domeniu, fiind dotate cu turbocharger în 2 trepte și 24 de cilindri. Răspunzând cererii globale de creștere a eficienței energetice, echipamentele oferă o putere semnificativ mai mare decât a celor  produse până acum, adaptându-se bine în cazul centralelor care produc simultan energie electrică și căldură.

"În condițiile actuale de piață, creșterea eficienței este esențială datorită creșterii costurilor energiei electrice și în același timp a reducerii substanțiale a emisiilor poluante în mediul înconjurător, cerință imperioasă a Uniunii Europene. În același timp, față de modelul anterior al producătorilor austrieci, noul motor JMS 624 GS-N.LC (versiunea HO2) crește cu aproximativ 10% puterea electrică produsă, de la 4 MW la 4.4 MW electrici, lucru care ne va permite să practicăm tarife accesibile la energia termică", este declarația lui Ion Diaconu, directorul general al SC Modern Calor SA.

Pe măsură ce proiectul noului CET va evolua, Modern Calor va organiza o săptămână a ușilor deschise, astfel încât noile echipamente să poată fi vizitate de orice doritor, actuali sau potențiali clienți ai operatorului de termoficare.  

SC Modern Calor 
Serviciul marketing, comunicare


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 medalii obținute de sportivii de la Taekwondo Botoșani la prima competitie de Taekwondo WT din 2018! FOTO

astăzi, 21:16
93

Debut cu dreptul pentru sportivii legitimați la Clubul Sportiv Real Taekwondo Botoșani la prima competiție de taekwondo wt din anul competițional 2018.În perioada 17-18 martie 2018, &ici...

Elevii din Botoșani, încurajați să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române!

astăzi, 18:15
246

Forţele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare, vineri, 23 martie 2018, la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani, în intervalul orar 12....

Porumbei cu idei de Ziua Francofoniei, la Botoșani! FOTO, VIDEO

astăzi, 17:57
101

Câteva sute de porumbei de hârtie au poposit ieri, la manifestarea de Ziua Francofoniei, oferită de Centrul Europe Direct Botoșani la Uvertura Mall, în compania a două școli gimn...