Un medic primar cu vechime va lua 1.200 lei pentru o gardă în weekend. Guvernul a stabilit noi tarife

Un medic primar cu vechime va lua 1.200 lei pentru o gardă în weekend. Guvernul a stabilit noi tarife
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea plăţilor pentru gărzile medicilor, fiind vorba despre creşteri de la 42% în cazul rezidenţilor până la 90%.

"De la 1 octombrie plata gărzilor va fi făcută la un alt nivel. (…) Astfel un rezident de anul III dintr-o unitate clinică cu un spor de 50% care este minim pentru timpul săptămânii va avea acum o plată netă de 257 de lei în timpul săptămânii. De asemenea, o gardă pe timpul weekendului atunci când sporul este de 50% până 100% , dacă luăm un spor de 100% vorbim despre 547 lei, dacă vorbim despre nivelul minim al sporului, atunci vorbim despre 411 lei", a declarat ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu.

El a dat şi exemplul unui medic primar, cu o vechime de peste 20 de ani.

"Un medic primar cu o vechime de peste 20 de ani, într-o unitate clinică, cu un spor de week-end şi calculăm cu un spor de 100%, atunci vorbim de 1.200 de lei în mână pentru o gardă în week-end. Iar pentru o gardă în timpul săptămânii, cu un spor de 75%, adică la un nivel superior, pentru timpul săptămânii, vorbim de 800 de lei bani în mână", a mai spus Voiculescu.

El a adăugat că există loc de îmbunătăţire, dar în momentul acesta este tot ce s-a putut face, adăugând că este un pas important.Vorbim despre creşteri de la 42% în cazul rezidenţilor până la 90 şi ceva la sută, a conchis Voiculescu.

Sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
42

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
62

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
42

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...