Un important investitor din Qatar prezent la Botoșani: "Cred că putem face o bună afacere" - FOTO, VIDEO

Un important investitor din Qatar prezent la Botoșani: "Cred că putem face o bună afacere" - FOTO, VIDEO
O delegație din care fac parte mai mulți oameni de afaceri din Qatar, printre care și cel mai important investitor din această țară, consuli, dar și ambasadorul României în Qatar, a ajuns, joi, la Botoșani.

Delegația, însoțită de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a ajuns la Stațiunea  de Cercetare de la Popăuți, unde a fost întâmpinată de prefectul Dan Nechifor, europarlamentarul Mihai Țurcanu și conducerea Stațiunii.

Din delegație face parte și Ahmed Hussain Al-Khalaf, unul dintre cei mai importanți investitori qatarezi în domeniul agriculturii și agroalimentar, a cărui familie are afaceri în acest domeniu de mai bine de 65 de ani.

Oaspeții au vizitat mai multe standuri cu ovine ale fermierilor din județ și au cerut detalii despre capacitatea de a livra un număr mare de animale, de ordinul zecilor de mii de capete.

Ambasadorul român în Qatar, Cristian Tudor, a precizat că investitorii arabi sunt interesați de produsele din țara noastră, și speră ca la finalul acestor vizite să fie semnate și contracte.  

"Ne bucurăm să ne aflăm aici, avem sprijinul Guvernului României, al Ministerului Agriculturii și consider că România are un potențial fantastic de a furniza securitate alimentară pentru statul Qatar. Domnul Ahmed Hussain Al-Khalaf este unul dintre principalii jucători din zona Golfului și este extrem de încântat de vizita pe care o efectuează în România. Mulțumim celor care ne sprijină să valorificăm acest potențial pe care noi îl avem, extrem de important pentru țara noastră. Finalitatea sper să fie transformarea acestui potențial existent în contracte concrete. Aș vrea să văd în Qatar brânză românească, cașcaval, carne din România, ouă, roșii, fructe, legume și pot spune că acționez în mod consistent și extrem de agresiv pozitiv pentru a introduce produse românești pe piața din Qatar care are un potențial fantastic. Sper să mai aduc și alți investitori, în alte sectoare de interes, dar în mod specific legat de această vizită sper ca dumnealui să înceapă efectiv să importe din România animale vii, lactate, pui și alte chestiuni care le sunt necesare. Noi putem contribui în egală măsură la creșterea capacității lor interne de a produce, interesul lor nu este doar să importe produse agroalimentare ci să beneficieze de expertiza pe care românii o au", a declarat ambasadorul României în Qatar.

 

Omul de afaceri Ahmed Hussain Al-Khalaf s-a arătat interesat de cele văzute la Botoșani și de dezvoltarea unor relații comerciale.

"Nu este pentru prima dată când vin în România. Am mai fost când aveam 16 ani. Obișnuiesc să import multe produse din România, în special ouă, pui și oi vii. Este pentru prima dată când vin în partea asta a României. Sunt foarte impresionat de aceste zone si cred că pentru marketurile noastre ar fi foarte bună carnea de oaie, pentru că are calitatea necesară pentru a fi consumată de arabi. Cred că putem face o bună afacere și să importăm oi vii sau carcasa de oi. Suntem foarte interesati sa dezvoltăm aceasta afacere", a spus afaceristul qatarez. 
Investitorii din Qatar vor vizita la Botoșani și Abatorul Doly Com și linia de tăiere a ovinelor de la această unitate, după care se vor întâlni cu crescătorii de oi din județul Suceava.

Preşedintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că primele intenţii ale delegaţiei din Qatar sunt de a importa circa 100-200 de tone de carne de oaie congelată, refrigerată sau în viu într-o singură lună, dar şi brânză, legume, fructe, carne de pui şi ouă. 

Vineri la Botoșani va ajunge o delegație din Kuweit alături de Ministrul agriculturii, Achim Irimescu. Aceștia vor vizita Stațiunea Popăuți și abatorul de la Roma.

Cele două delegații au venit la Botoșani și Suceava prin intermediul Ministerului Agriculturii.














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
59

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
64

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
62

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...