Un bărbat a amenințat că detonează o grenadă lângă sediul SRI Botoșani!

Un bărbat a amenințat că detonează o grenadă lângă sediul SRI Botoșani!
Autoritățile au intrat în alertă, luni seară, după ce un bărbat de 30 de ani, din municipiul Botoșani, care ținea o grenadă în mână la doar câțiva pași de sediul SRI a amenințat că o va detona. 

Mai multe echipaje de poliţie și pirotehniștii de la Inspectoratul Județean pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns în zonă, bărbatul fiind imobilizat și dus la sediul IPJ la audieri.

În jurul orei 19.00 am fost sesizați printr-un apel de urgență 112 cu privire la faptul că pe strada Vârnav, din municipiul Botoșani, este o persoană de sex masculin care are în mână un obiect asemănător unei grenade și proferează amenințări că va face uz de aceasta. La fața locului s-au deplasat echipe mixte formate din polițiști și lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani. Bărbatul a fost imobilizat și condus la sediul IPJ pentru audieri", a declarat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvând al IPJ Botoșani.





Grenada a fost luată de lucrătorii de la ISU.

"Este vorba de o grenadă de mână defensivă, nu este de proveniență românească. Elementul de muniție a fost ridicat în condiții de maximă siguranță de echipa de pirotehniști a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani și urmează a fi transportată în poligonul Copălău unde va fi distrusă. Recomandăm cetățenilor ca în cazul în care descoperă muniție rămasă neexplodată din timpul celui de-al doilea Război Mondial să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească și să anunțe echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență la numărul unic 112", a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoșani. 

Oamenii legii urmează să  vadă de unde avea bărbatul grenada și de ce a amenințat că o va detona. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
472

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
63

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...