Ultimele ore de campanie electorala!

Ultimele ore de campanie electorala!
Campania electorala pentru alegerile parlamentare, care a inceput in data de 31 octombrie, la ora 0.00, se incheie maine dimineata, la ora 7.00.

Cetatenii sunt asteptati la vot, duminica, pentru alegerea, pentru prima data in sistem uninominal, a deputatilor si senatorilor.

Legea interzice continuarea propagandei electorale dupa incheierea campaniei electorale, precum si sfatuirea, in ziua votarii, a alegatorilor la sediul sectiilor de votare sa voteze sau sa nu voteze un anumit partid politic, alianta politica, alianta electorala, organizatie a cetatenilor apartinand unei minoritati nationale sau un candidat independent. Incalcarea acestor prevederi se sanctioneaza cu amenda de la 1000 la 2500 de lei.

La Botosani, sunt asteptate la urne 368.849 de persoane din Botosani. Peste 800 de mii de buletine de vot au fost distribuite in judet, la cele 415 sectii de votare.

Sectiile de votare vor fi deschise duminica, de la ora 07.00, cetatenii judetului putand vota pana in ora 21.00. Agentii economici au primit dispozitii de a nu comercializa bauturi alcoolice in apropierea sectiilor de votare.

La fiecare sectie de votare va exista si cate o urna mobila, ce va fi folosita doar daca sunt solicitari din partea batranilor ori a persoanelor bolnave sau mobilizate la pat, solicitarile fiind preluate de birourile electorale permanente cu un act medical aferent care sa dovedeasca imposibilitatea deplasarii persoanelor in cauza la sectiile de vot.

De asemenea, patru societati sunt acreditate pe judetul Botosani pentru efectuarea de exit-poll-uri. In cursa pentru alegerile parlamentare, s-au inscris 55 de candidati.

 

Purtatorul de cuvant al PMS Botosani, Iulian Daranga, precizeaza ca persoanele private de libertate de cetatenie romana vor vota la alegerile organizate in data de 30 noiembrie 2008 numai daca, prin hotarare judecatoreasca definitiva, nu au fost condamnate la interzicerea drepturilor electorale.

Printre conditiile necesare participarii la vot este si cea conform careia detinutul sa aiba domiciliul in unitatea administrativ-teritoriala pe raza careia se afla locul de detentie, adica municipiul Botosani.

In prezent, conditia referitoare la domiciliu este indeplinita de 9 persoane private de libertate aflate in custodia Penitenciarului Botosani. La solicitarea persoanelor private de libertate care indeplinesc toate conditiile anterior mentionate, presedintii sectiilor de votare la care acestea sunt arondate conform domiciliului, vor asigura deplasarea urnelor speciale la sediul unitatii de detentie, a precizat Iulian Daranga.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
254

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
307

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
441

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...