Ultima zi a Directiei Politiei de Frontiera!

Ultima zi a Directiei Politiei de Frontiera!

 Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Botosani:  

Directia Politiei de Frontiera Radauti, care are competenta in zona de 30 kilometri de la frontiera de stat a Romaniei spre interior, pe raza judetelor Suceava si Botosani, se desfiinteaza pe 1 mai 2009, personalul urmand sa fie distribuit inspectoratelor judetene.


Decizia vine ca urmare a unor masuri de eficientizare si reorganizare a sistemului, in perspectiva intrarii Romaniei in spatiul Schengen.

Conform unei masuri la nivel national, cele sapte directii teritoriale ale politiei de frontiera, din Radauti, Iasi, Constanta, Giurgiu, Timisoara, Oradea si Sighetu Marmatiei vor fi desfiintate, posturile fiind alocate inspectoratelor judetene si altor structuri ale Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

"Noua structura organizatorica va avea urmatoarele componente: redistribuirea personalului de la frontierele interne ale Uniunii Europene, viitoare Schenghen, intr-un mod ordonat si etapizat, cu respectarea obligatiilor pe care Romania le are ca stat membru al Uniunii Europene, reducerea cheltuielilor de personal si a posturilor de conducere, in favoarea functiilor de executie, cat si intarirea structurilor operative la nivelul Inspectoratelor judetene de Politie de frontiera", a spus Dan Nica, seful MAI.

Ministrul Nica a adaugat ca, prin aplicarea masurilor propuse, la Politia de Frontiera se va reduce numarul posturilor cu peste 650, dintre care 80 la Inspectoratul General, procent ce reprezinta 16% din incadrarea actuala.

"Functiile care se vor desfiinta la Politia de Frontiera vor fi redistribuite in structurile proprii si alte structuri ale ministerului, pentru ca nici o persoana sa nu fie disponibilizata", a precizat seful MAI.

Directia Politiei de Frontiera Radauti este structura regionala, subordonata Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, cu competenta in zona de 30 kilometri de la frontiera de stat a Romaniei spre interior, pe raza judetelor Suceava si Botosani, avand misiunea de a asigura:

- supravegherea frontierei si controlul trecerii acesteia cu Republica Ucraina si Moldova,

- respectarea prevederilor tratatelor, acordurilor, conventiilor si protocoalelor de frontiera incheiate cu Republica Ucraina si Moldova, precum si a celor internationale la care Romania este parte, cu privire la frontiera de stat.

 

Atributiile Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani:

- colaboreaza si coopereaza atat cu structurile institutiilor statului care desfasoara activitati in zona de frontiera, cat si cu institutiile de frontiera ale Republicii Moldova si Ucraina;

- ii sunt subordonate 5 sectoare:

1.Sectorul Politiei de Frontiera Dorohoi, cu sediul in Racovat

2.Sectorul Politiei de Frontiera Darabani, cu sediul in Darabani

3.Sectorul Politiei de Frontiera Radauti - Prut, cu sediul in Radauti - Prut

4.Sectorul Politiei de Frontiera Stanca, cu sediul in Stanca - Punctul de Trecere a Frontierei Stanca

5.Sectorul Politiei de Frontiera Romanesti, cu sediul in Romanesti
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

Marţi, 16 Aprilie 2024
236

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

Marţi, 16 Aprilie 2024
72

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

Marţi, 16 Aprilie 2024
71

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...