Trupa de teatru a Colegiului Naţional A.T Laurian a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de la Alexandria! VIDEO

Trupa de teatru a Colegiului Naţional A.T Laurian a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de la Alexandria! VIDEO
Trupa de teatru a Colegiului Naţional "A.T. Laurian" din Botoşani, Drama Club, a câştigat, pentru al doilea an consecutiv, Premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Festivalului de teatru "Ideo Ideis" de la Alexandria.

Tinerii actorii s-au prezentat cu spectacolul “La lilieci", de Marin Sorescu, în regia Mirelei Nistor, coregrafia Victoria Bucun.

Spectacolul a fost distins cu Premiul Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu 2013 (ca urmare a cîştigării acestui premiu, Drama Club va prezenta spectacolul pe scena Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, 2014), iar Paul Nistor a obtinut Premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar, pentru rolul Mutu` Ioncicăi, din La Lilieci, de Marin Sorescu. 

Actorii din Botosani au mai fost nominalizati pentru:

-Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Şerban Lazarovici, pentru rolul Marin, din La Lilieci, de Marin Sorescu, trupa Drama Club (Botoşani), premiul fiind castigat de Carol Ionescu, pentru rolul Gabe, din Cină cu prieteni, de Donald Marguiles, trupa Brainstorming (Bucureşti)

-Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Andreea Langa, pentru rolul Kathy, din Să nu mă părăseşti, de Kazuo Ishiguro, trupa Atelierul de Teatru (Botoşani), premiul fiind castigat de Ana Creţu, pentru rolul Kathy, din Never let me go, de Kazuo Ishiguro, trupa AS (Bucureşti)

-Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar: Ilinca Prisăcariu, pentru rolul Miss Emily, din Să nu mă părăseşti, de Kazuo Ishiguro, trupa Atelierul de Teatru (Botoşani) si Maria Radu, pentru rolul Ţaţa Maria, din La Lilieci, de Marin Sorescu, trupa Drama Club (Botoşani), premiul fiind castigat de Andreea Coff, pentru rolul Ruth, din Never let me go, de Kazuo Ishiguro, trupa AS (Bucureşti)

Anul acesta au intrat în competiţie nouă trupe de teatru din întreaga ţară. Este vorba de  As-Bucureşti, cu piesa Never let me go, dramatizare după romanul lui Kazuo Ishiguro; Atelierul de Teatru-Botoşani, Să nu mă părăseşti, după romanul lui Kazuo Ishiguro; Bon Ton-Iaşi, Dresaţi şi oameni?, adaptare după Dresoarea de fantome, de Ion Băieşu; Brainstorming-Bucureşti, Cină cu prieteni, de Donald Marguiles; Drama Club-Botoşani, La lilieci, de Marin Sorescu; Oglinzi-Sinaia, Crize, de Mihai Ignat; Protha-Panciu, Prinţesa şi porcarul, de Dumitru Solomon; Theatron-Vulcan Hunedoara, Paparazzi sau cronica unui răsărit de soare avortat, de Matei Vişniec, şi Yorick-Bucureşti, Petrecerea, de Gabriel Pintilei.

Vezi AICI spectacolul "La lilieci".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
122

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
722

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
245

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...