Trista realitate- Steaua nu este de bătut nici când joacă cu rezervele! FC Botoşani- Steaua 0- 2!
LIVE-TEXT

Trista realitate- Steaua nu este de bătut nici când joacă cu rezervele! FC Botoşani- Steaua 0- 2!
După o zi frumoasă, atât din punct de vedere meteorologic, cât şi spiritual, dat fiind că românii, mai ales moldovenii au sărbătorit astăzi Naşterea Sfintei Maria, urmează seara în care botoşănenii "atinşi" de microbul fotbalului sunt trup şi suflet lângă echipa lor.

FC Botoşani întâlneşte astăzi Steaua Bucureşti în sferturile de finală ale Cupei Ligii, ediţia 2016- 2017, meci în care botoşănenii speră să-şi mai spele din ruşinea îndurată la precedenta confruntare cu "oastea lui Becali", atunci când elevii lui Leo Grozavu au fost învinşi cu un teribil 0-2.

Anterior meciului, între cele două echipe pornise un veritabil duel al cuvintelor, reprezentanţii lor adresându-şi ironii mai puţin fine. "Muscă fără cap", s-a auzit dinspre Moldova, în timp ce, în opinia bucureştenilor, Botoşaniul este oraşul cu un singur hotel. Ce-a fost a fost, acum suntem la momentul la care FC Botoşani are ocazia de a accede în semifinala Cupei Ligii.

Ca atare, Leo Grozavu mizează în primul 11 pe Călin Albuţ, Andrei Burcă, Florin Plămadă, Cătălin Golofca, Gabriel Vaşvari (căpitan), Victor Astafei, Willie Barbosa, Mihai Roman, Vlad Muşat, Mihai Bordeianu şi Alexandru Ichim.

Rezerve vor fi Raul Avram, Stelian Cucu, Andrei Patache, Istvan Fulop, Andrei Herghelegiu, Sergiu Popovici şi Lorand Fulop.

De partea cealaltă, Laurenţiu Reghecamf nu pare că investeşte prea mult în acest meci, din moment ce nu mizează pe cei mai buni dintre cei mai buni. În primul 11 al Stelei se regăsesc Eduard Stăncioiu, Bogdan Mitrea, Dennis Man, Alexandru Tudorie, Sulley Muniru, Antonio Jakolis, Adnan Aganovic, Vlad Achim, Abro Moke, Ovidiu Popescu, Dan Popescu.

Rezervele Stelei vor fi: Florin Niţă, Gabriel Simion, Gabriel Tamaş, Alin Toşca, Mario Mihai şi Adrian Popa.
"Dacă nu-i batem nici de data asta, cu ce echipă au venit, nu-i mai batem niciodată", spun suporterii botoşăneni!


Cu 20 de minute înainte de începerea partidei, suporterii încă intră pe Stadionul Municipal, ocupându-şi locurile în tribune. De remarcat este însă faptul că spre deosebire de meciul anterior, din campionat, botoşănenii parcă nu s-au mai înghesuit să-i vadă pe vicecampioni. O explicaţie ar putea fi atitudinea steliştilor de la meciul trecut.

În schimb, este la post galeria FC Botoşani, Dark Hooligans. "Pregătirea" meciului a avut loc, la fel ca şi la anterioarele, pe străzile din jurul stadionului.
În schimb, steliştii au venit, cum altfel, fără galerie, sectorul galeriilor- oaspete fiind şi de această dată gol.

Apariţia lui Mihai Stoica, managerul sportiv al FC Botoşani, pe teren a stârnit fluierăturile şi huiduielile suporterilor, care nu s-au abţinut să-i amintească de perioada neagră a vieţii sale, când s-a aflat în detenţie. "Puşcărieeeee!", au urlat botoşănenii. Previzibil, aceeaşi reacţie a stârnit-o şi apariţia în teren a antrenorului Stelei, Laurenţiu Reghecampf.

Se aşteaptă lovitura de start a meciului.

Meciul a început!

Stelistul Jakolis comite primul fault, asupra lui Vlad Muşat, astfel că arbitrul nu ezită să-i arate cartonaşul galben, în ciuda atitudinii "nevinovate" a lui "Reghe". Şapte minute mai târziu, şi Vlad Achim este sancţionat cu galben după o intrare dură la Willie Barbosa. Două cartonaşe galbene în contul steliştilor.

Botoşănenii "recuperează" cu un galben arătat lui Mihai Roman. 

Proaspătul portar al steliştilor, Eduard Stăncioiu, "simpatiu" al botoşănenilor de la meciul din sezonul trecut, în care apăra poarta celor de la ASA Tg. Mureş, pare că nu se va plictisi în acest meci, botoşănenii presând pentru a obţine un gol cu care să-şi ridice moralul. 

Stăncioiu prinde mingea în braţe, după o acţiune colectivă a botoşănenilor. Imediat jocul se mută la poarta lui Albuţ care iese din careu după mingea care trece pe lângă el, lasând poarta goală.

Meciul se încinge: pornit cu mingea la picior, Golofca este împiedicat de Muniru, mingea este preluată de Astafei, care la rândul său este făcut "ghem" de un adversar.

Minutul 30: Galeria Dark Hooligans s-a "evaporat" de pe stadion.
Incredibilă ratare a lui Golofca, al cărui şut împinge mingea peste poartă. În mai puţin de un minut, Astafei şi Muniru primesc îngrijiri de la echipele medicale după o accidentare. 

Jakolis şi-a propus în această seară să-l învingă pe Albuţ, însă lovitura sa nici nu-l jenează pe portarul botoşănean, mingea trecând peste plasa porţii.

Dezamăgitor! Aşa poate fi caracterizat primul mitan, în condiţiile în care Steaua reuşeşte să înscrie în poarta lui Albuţ înainte de fluierul arbitrului, printr-o greşeală incredibilă a apărării botoşănene. Tudorie este autorul golului cu care steliştii se retrag la vestiare încântaţi. Botoşănenii mai au o repriză la dispoziţie să bată totuşi rezervele vicecampioanei.

Debutul reprizei a doua a meciului FC Botoşani- Steaua Bucureşti marchează şi prima schimbare în tabăra bucureştenilor. Alin Toşca intră în teren în locul lui Dan Popescu.

În lipsa galeriei, botoşănenii sunt susţinuţi de suporterii din tribune care au câte o "izbucnire" de urale.

Muniru este amendat cu galben pentru un fault la Bordeianu, sancţiunea fiind primită cu inerentele proteste.  

Minutul 48, dramatic pentru botoşănenii care se văd conduşi cu 0-2, după un gol înscris uşor de Ovidiu Popescu, care l-a prins pe Albuţ nepregătit.

Plouă cu galbene pe Municipal, nu cu goluri! Sancţiune pentru Mitrea!

Leo Grozavu nici nu mai iese de sub copertină, prestaţia elevilor săi fiind chiar dezamăgitoare. Indiferent de cât încearcă, botoşănenii ori sunt intimidaţi, ori pur şi simplu nu sunt capabili să învingă rezervele Stelei. 

Gabriel Tamaş intră în teren în locul lui Dennis Man, apariţia sa fiind marcată de suporterii botoşănenii cu obişnuitul "Beţivule!", aluzie la activităţile extrasportive ale stelistului.

Pornit într-o cursă către poarta lui Stăncioiu, Mihai Roman este împiedicat de Toşca, astfel că FC Botoşani se alege cu o lovitură liberă. Vaşvari execută, Astafei preia dar eşuează la-men-ta-bil! 

Schimbare şi la FC Botoşani, Herghelegiu intră în joc în locul lui Plămadă.

Un Golofca bătăios şi în mare viteză întâlneşte un Astafei cel puţin depăşit de situaţie. Rezultă un nou eşec. Peste toate, Stăncioiu se dovedeşte din nou intuitiv şi stăpân pe poarta Stelei. Suporterii dau în clocot, critică modul lui Grozavu de a-şi aşeza elevii în teren, critică impotenţa jucătorilor, dar tot scandează "Botoşani! Botoşani!"

Golofca este înlocuit de Istvan Fulop, a cărui apariţie stârneşte uralele suporterilor. Imediat, Vlad Muşat este înlocuit cu Sergiu Popovici. De partea cealaltă, "Reghe" îl scoate din teren pe Jakolis, acesta fiind înlocuit cu Simion.

Din păcate, suporterii botoşăneni nu au parte de un spectacol fotbalistic, aşa cum şi-ar fi dorit (şi pentru care de altfel au şi plătit), pentru că ne dovedim incapabili nu să egalăm, ci măcar să reducem din diferenţă. Ieşit din  formă, Astafei îi face jocul lui Stăncioiu, cu lovituri slabe. O tentativă a lui Popovici de a lua jocul în propriile-i mâini, cu o acţiune pe cont propriu, eşuează la fel ca celelalte, dar măcar putem aprecia iniţiativa jucătorului. Lipsa de curaj a botoşănenilor a marcat întregul meci, rezultatul fiind cel arătat de tabelă: FC Botoşani- Steaua 0-2!
 
"Bomboana de pe colivă"- căpitanul Vaşvari este sancţionat cu galben după simularea unui fault.

Roman încearcă şi el poarta lui Stăncioiu, dar mingea trece peste transversală, spre dezamăgirea jucătorilor dar mai ales a suporterilor.

Final de meci aşteptat de toată lumea! Atitudinea războinică a jucătorilor lui Grozavu înaintea acestui meci ar fi dat speranţe oricui, în condiţiile în care toţi păreau decişi să învingă Steaua lui Reghecampf. Din nefericire, însă, între vorbe şi fapte diferenţa este uriaşă, iar realitatea este că FC Botoşani nu a fost capabilă să bată rezervele Stelei.

Imagini emoţionante la final de meci: un suporter imobilizat în scaun cu rotile primeşte tricoul lui Tamaş care îl îmbrăţişează în aplauzele suporterilor botoşăneni. Învinşi, jucătorii FC Botoşani fac turul stadionului dar sunt încurajaţi cu aplauze. Poate data viitoare va fi mai bine.





 






 (Notă: ordinea fotografiilor este invers cronologică)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
21

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
83

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
117

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...