TRIMITETI MOARTEA IN VACANTA si veniti la teatru!

TRIMITETI MOARTEA IN VACANTA si veniti la teatru!
Teatrul Vasilache, din Botosani, a inaugurat duminica seara Studioul de Teatru pentru Tineret, un proiect ambitios, deopotriva necesar si totodata deschis unui public generos care, se pare, se va dovedi receptiv la aceasta initiativa!

Dupa o scurta prezentare, oferita celor aflati in sala de catre Marius Rogojinschi, directorul Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache, putin dupa ora 17.00, cortina a lasat sa se desfasoare, timp de 50 de minute, un spectacol de avangarda in teatrul de papusi si marionete: TRIMITETI MOARTEA IN VACANTA!

Organizatorii au atentionat ca spectacolul se adreseaza copiilor cu varsta peste 8 ani si adolescentilor!

Si cu adevarat, in sala a predominat publicul de varsta adolescentei, insa prichindeii nu s-au lasat mai prejos. Si bine au facut, pentru ca s-au distrat copios!

 Alaturi de pustii obisnuiti oricarui spectacol de la Vasilache, in sala s-au aflat multi elevi de liceu, dar si actrita Lenus Teodora Moraru si Gelu Rasca, de la Teatrul Mihai Eminescu, impreuna cu fiul lor, Toma, viceprimarul Catalin Alexa, insotit da copiii sai, la fel, Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani, care a insotit-o pe fiica sa.

Spectacolul prezentat de actorii de la Vasilache, dincolo de ineditul si de rezonanta cumva infricosatoare pentru cei mici, a fost un succes, dovada fiind atmosfera din sala, aplauzele si, mai ales, buna dispozitie care a dominat pe aproape intreaga desfasurare a piesei.

TRIMITETI MOARTEA IN VACANTA este un spectacol realizat in cadrul programului O sansa tinerilor actori.

Scenariul, regia si interpretarea: Florin Iftode, Claudiu Galateanu, Laurentiu Vasilache, Tudor Rotaru; scenografie si constructii papusi: Raluca Deleanu.

Un spectacol realizat de tineri pentru tineri.

"De la inceputurile lumii, Moartea nu a mai luat nici o pauza. Una dintre putinele modalitati de a o convinge sa renunte la meseria ei de zi cu zi este folosirea cu umor a mijloacelor artei animatiei. Astfel, singurul moment in care Moartea se hotaraste sa ia o vacanta este intarziat de un ultim caz care nu poate fi amanat. De aici se nasc o serie de intamplari hazlii, care ridiculizeaza imaginea Mortii. Nu stim daca exista viata dupa moarte sau daca o sa supravietuim pana la dovedirea eficientei criogeniei... Un singur lucru putem sa va garantam: ca, timp de 45 de minute, moartea va fi in vacanta, deci sunteti in afara oricarui pericol", ne asigura Claudiu Galateanu, unul dintre protagonistii spectacolului.

Un spectacol expresiv, antrenant, sensibil, chiar daca subiectul a fost, de la bun inceput, intampinat cu rezerve.

Insa, imbracat intr-o regie adecvata, adaptat unui cotidian atat de cunoscut romanilor, punctat cu zone de sensibilitate, atat actoriceasca, dar si regizorala si, mai ales, scenografica, spectacolul prezentat duminica seara, in inaugurarea Studioului de Teatru, a marcat un inceput de bun augur!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Memoria zilei: 78 de ani de la nașterea lui Mihai Ursachi - "Acesta e autorul: el duce pe umăr un crin ca pe-o puşcă"

astăzi, 09:38
13

Născut pe 17 februarie 1941 la Strunga, în Iaşi ("Pe vremea aceea, băile Strunga erau renumite pentru calitătile lor. Multe sotii de ofiteri mergeau să nască acolo", mărturisea ...

Cum votează românii pe regiuni și în funcție de rural/urban

astăzi, 09:03
101

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității un Infografic având la bază date din ultimul sondaj de tip Omnibus (ianuarie-februarie). PSD domină autoritar în ...

Triodul, cale spre Înviere - VIDEO

astăzi, 08:53
59

Incepand cu Duminica "Vamesului si a Fariseului" (17 februarie 2019) vom intra in perioada Triodului, o etapa premergatoare Sfintelor Pasti. Denumirea de "triod" vine de la cartea ...