Trei puncte de aur, câştigate de FC Botoşani după meciul cu ACS Poli Timişoara! Scor final 2- 0! FOTO
LIVE-TEXT

Trei puncte de aur, câştigate de FC Botoşani după meciul cu ACS Poli Timişoara! Scor final 2- 0! FOTO
Seară nu tocmai comodă pentru amatorii de fotbal din Botoşani- cel puţin pentru cei care preferă să vadă meciurile chiar pe Municipalul botoşănean, dar cu siguranţă că a fost o seară frumoasă, frumuseţea ei fiind dată de victoria categorică împotriva ACS Poli Timişoara.
Termometrele au indicat doar câteva grade peste 0, însă suporterii nu au renunţat să-şi susţină echipa preferată în faţa unei echipe ce are în componenţă doi foşti jucători ai FC Botoşani, Marius Croitoru şi Marius Curileac, ce încă mai ştiu ce fotbal se joacă la noi.

Cum a fost!

În primul 11, Leo Grozavu i-a titularizat pe Plamen Iliev, Radoslav Dimitrov, Andrei Burcă, George Miron, Nicolae Muşat, Istvan Fulop, Gabriel Vaşvari (cpt.), Willie Barbosa, Victor Astafei, Cătălin Golofca şi Deivydas Matulevicius.

Rezerve vor fi Călin Albuţ, Florin Plămadă, Olimpiu Moruţan, Stelian Cucu, Andrei Herghelegiu, Andrei Patache şi Alexandru Târnovan.

Ionuţ Popa va riposta cu Cătălin Straton, Bogdan Străuţ, Gabriel Cînu, Cristian Bocşan, Leopold Novak, Marius Croitoru, fost jucător al Botoşaniului, astăzi în rol de căpitan al oaspeţilor, Cătălin Doman, Ionuţ Cârstocea, Fernando Llorente, Octavian Drăghici şi Cătălin Vraciu.

Rezervele ACS Poli sunt Vasile Curileac, Iulian Roşu, Arpad Mailat, Harald Fridrich, Andrei Sîntean, Alin Şeroni şi Alexandru Popovici.

Mai trebuie amintit şi faptul că acesta ar putea fi ultimul meci al lui Leo Grozavu pe banca FC Botoşani, dat fiind avertismentul lansat propriei echipe referitor la o eventuală părăsire a clubului în cazul în care elevii lui nu vor lupta în această seară pentru a învinge timişorenii lui Ionuţ Popa.

Suporterii s-au adunat şi şi-au ocupat locurile în tribune, printre aceştia şi cei din gruparea Ultras Bt Nord. Numărul suporterilor este redus, însă ACS Poli Timişoara a venit fără galerie la Botoşani, astfel că sectorul dedicat suporterilor echipei oaspete este gol. 

Meciul a debutat cu un moment de reculegere în memoria victimelor de la Colectiv.

Willie ia pe cont propriu o acţiune la poarta lui Straton şi şutează de la 15 metri, însă portarul timişorean reţine fără probleme.

Marius Croitoru, fostul căpitan al botoşănenilor, acum al oaspeţilor, ia contact cu publicul care îl huiduie şi reclamă vehement un fault la Fulop. Şi asta după un duel în preajma porţii lui Straton, după un corner obţinut de botoşăneni dar nevalorificat.

Willie nu renunţă la gândul că poate să marcheze aşa că mai tentează o dată poarta lui Straton dar şutează fix în transversală.

Mutat pe bandă, Astafei încearcă şi el să deschidă scorul, dar mingea trece pe lângă colţul porţii. Tern acest început de meci, predominând pasele între jucători, fiecare echipă după cum speculează pierderea mingii de către cealaltă. La marginea terenului, un Leo Grozavu agitat, care strigă aproape continuu la jucătorii săi şi un Ionuţ Popa care face cărare între bancă şi marginea terenului. 

Astafei mai încearcă o dată să marcheze, cu poarta goală, dar şutul său este prea slab. Între timp, s-a pornit o ploaie măruntă şi rece. 

Primul cartonaş galben al meciului este ndreptat către decarul timişorenilor, Cătălin Doman, după o intrare dură la Willie..

Matulevicius şi Astafei încearcă să deschidă corul, în două acţiuni consecutive însă se izbesc de apărarea timişorenilor.

Ca un diriginte la clasă: aşa se comportă arbitrul George Găman. Fiecare intrare dură este "sancţionată" cu câte un moment de "teorie", nici Leo Grozavu nereuşind să evite un astfel de moment atunci când a intrat de-a binelea pe teren pentru a da indicaţii jucătorilor săi. Suporterii dau ochii peste cap la fiecare astfel de sesiune. 

MINUTUL 34! Botoşaniul înscrie în poarta lui Straton prin WILLIE BARBOSA! Jucătorul brazilian nu s-a lăsat până nu l-a executat pe portarul timişorean!

MINUTUL 41! WILLIE face dubla, marcând încă un gol în poarta timişorenilor, după o pasă decisivă a lui Vaşvari. 

Momentul de dinaintea execuţiei a fost însă comic, antrenorul timişorenilor făcând o schimbare chiar în timp ce elevii săi se aşezau în faţa porţii. Vestea schimbării lui Cârstocea l-a surprins până şi pe acesta fiind înlocuit cu Şeroni.


PAUZĂ DE MECI! FC Botoşani- ACS Poli Timişoara 2-0!!!

Meciul a reînceput de la scorul de 2-0 pentru trupa lui Grozavu.

Straton pare că a învăţat lecţia oferită de jucătorii botoşăneni în repriza anterioară şi îşi apără cu toate forţele propria poartă. Determinarea lui este ajutată şi de jocul moale a lui Astafei care ratează mingile.

Senzaţional Cătălin Golofcă, jucătorul botoşănean fiind capabil să aducă mingea din celălalt colţ al terenului până în zona porţii adverse. Păcatul lui este că nu trage la poartă iar când o face, trage slab.  

A doua schimbare la ACS Poli, Iulian Roşu îl înlocuieşte pe Octavian Drăghici. Imediat vine şi a treia schimbare, Doman fiind înlocuit de Mailat. Matulevicius este recuperat de echipa medicală după un fault nesancţionat.

Radoslav Dimitrov este sancţionat cu galben în minutul 60, iar Muşat intervine bine pentru a-l ajuta pe Iliev. Abia intrat în teren, Mailat vede şi el cartonaşul galben după o intrare nesportivă la Golofca. Tot cu galben este sancţionat şi Astafei, după o intervenţie dură la Străuţ pe care l-a dat jos.

Nici măcar un minut nu a trecut că şi Bocşan incasează un galben pentru un fault la Astafei.

Faultat a doua oară, Matulevicius are nevoie de intervenţia echipei medicale şi este înlocuit în joc de Herghelegiu. Jumătate de oră mai au la dispoziţie botoşănenii să conserve scorul de pe tabelă, pentru a-şi pune în buzunar cele trei puncte puse în joc.

Frigul a ridicat de pe scaune mulţi suporteri care bat mărunţel din picioare pentru a se încălzi. 

Plamen Iliev îşi apără poarta şi cu dinţii şi reuşeşte, în minutul 73, să scoată o minge care atingea aproape careul dintre buturi.

Cătălin Golofca este retras din joc, fiind înlocuit de juniorul Olimpiu Moruţan.

Burcă şi Muşat îi dau o mână bună de ajutor lui Iliev atunci când poarta este pusă în pericol. Cei doi jucători au reuşit să-l destabilizeze pe un timişorean pornit în cros spre golul de onoare, astfel că şutul lui a fost slab, mingea fiind prinsă în braţe de un Iliev întins pe iarbă.

Cele trei minute de prelungire îl vor prinde pe Alex Târnovan în teren, acesta înlocuindu-l pe eroul serii, Willie Barbosa.

FINAL DE MECI! FC Botoşani obţine cele trei puncte puse în joc după ce a învins ACS Poli Timişoara cu 2-0!




















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
18

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
129

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
750

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...