Trei hoti care circulau cu o masina cu numere straine au talharit cel putin sase biserici din judetul Botosani!

Trei hoti care circulau cu o masina cu numere straine au talharit cel putin sase biserici din judetul Botosani!
O petrecere stropita din plin cu alcool, o masina straina si o sarbatoare pe masura! Trei hoti din Flamanzi au pornit prin judet sa colinde… bisericile, evident pentru a fura ce se poate in zilele sfinte!

Cei trei au colindat si au talharit cel putin sase biserici, pana cand au fost opriti de oamenii legii!

Pe 27 decembrie, agentii Postului de Politie Blandesti au fost sesizati de catre D. Gabriel, de 28 de ani, din localitatea Blandesti, agent de paza, cu privire la faptul ca o persoana necunoscuta, ce a coborat dintr-un autoturism marca Volswagen cu numar strain de inmatriculare, incearca sa patrunda prin efractie in incinta Bisericii ortodoxe Sf. Arh. Mihail si Gavril din satul Blandesti.

La fata locului s-au deplasat lucratorii postului de politie, care au constat ca un geam al lacasului de cult era spart, insa nu au reusit sa retina persoana ce a incercat sa patrunda in interior, intrucat aceasta s-a indepartat in fuga.

 Totodata, agentii postului de politie au identificat in apropiere autoturismul din care a coborat persoana mentionata, stabilind ca in interiorul acestuia se aflau R. Constantin, de 41 ani, si concubina sa, O. Ionela, de 27 ani, ambii din orasul Flamanzi. In urma activitatilor intreprinse de echipa operativa s-a stabilit identitatea celei de a treia persoane, aceasta fiind O. Ionut, de 24 ani, din orasul Flamanzi.

“S-a stabilit ca, in baza unei intelegeri anterioare O. Ionut si R. Constantin au luat decizia de a sustrage mai multe bunuri din incinta bisericilor, sens in care, dupa ce au consumat bauturi alcoolice pe raza municipiului Botosani, s-au deplasat cu autoturismul Volswagen in comuna Blandesti. Pe parcursul cercetarilor a fost depistat si O. Ionut, reusindu-se astfel documentarea unei infractiuni asemnanatoare comise in satul Victoria, comuna Stauceni, in cursul aceleasi nopti, cat si a altor patru astfel de fapte comise in perioada 23-25.12.2008, pe raza comunelor Cristesti, Baluseni, Frumusica si Copalau, a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Fata de O. Ionut si R. Constantin a fost dispusa masura retinerii pe o perioada de 24 ore, urmand a fi prezentati in data de 29 decembrie Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani, cu propunere de sesizare a instantei in vederea arestarii preventive.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
417

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
251

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
95

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...