Trei fosti sefi din Politie au castigat zeci de mii de lei in instanta, pentru ca i-au muscat plosnitele in arest

Trei fosti sefi din Politie au castigat zeci de mii de lei in instanta, pentru ca i-au muscat plosnitele in arest

Trei fosti sefi ai Politiei  arestati in 2014 intr-un dosar de coruptie si incercerati in arestul IPJ Cluj, au castigat procesele intentate pentru conditiile inumane in care au fost tinuti in arest.

"Am fost mancati de plosnitele care ieseau din pereti", au spus acestia.

Cea mai mare despagubire, de 22.400 de lei, a primit-o fostul sef al Politiei Nasaud, Leon Closca, care a stat sase luni in arest preventiv si s-a imbolnavit dupa ce a fost muscat de plosnitele care ieseau din peretii celulei.

Roberto Hasnas, fostul sef al Politiei Rutiere din Bistrita-Nasaud, a primit pentru cele sase luni petrecute in arestul IPJ Cluj, despagubiri morale de 10.000 de lei, iar o suma de 3.000 de lei a primit fostul sef Inspectoratului de Politie Bistrita-Nasaud, Ioan Ovidiu Muresan.

Cei trei politisti le-au relatat judecatorilor ca in perioada in care au fost arestati, noiembrie 2014 - martie 2015, in camere nu intra lumina naturala, aceasta fiind asigurata de un neon care functiona tot timpul.

"In camera 3 nu au avut incalzire si era extraordinar de frig, (...), in camera 5 au fost mancati de insecte, de plosnite care ieseu din pereti, canalizarea a refulat pe holurile centrului de detentie, uneori chiar si de doua ori pe saptamana", se arata in intampinarile depuse la Judecatoria Cluj-Napoca de cei trei fosti politisti.

Cei trei s-au plans si de faptul ca in situatiile in care nu erau lasati sa mearga la toaleta foloseau in camera PET-uri.

Un raport al Politiei Romane, intocmit in 2015, confirma spusele politistilor despre arestul IPJ Cluj: "Camerele de detentie nu erau dotate cu grupuri sanitare proprii, (...) persoanele private de libertate aveau acces la dusuri in zilele de marti si vineri; camerele nu sunt prevazute cu fereste exterioare ori cu aparate de aer conditionat sau cu un sistem alterativ de ventilatie".

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Cluj, insp. Camelia Juncan, a declarat ca, intre timp, arestul a fost supus unor lucrari de reabilitare, fiind astazi unul dintre cele mai moderne din tara.

Un alt detinut care a castigat un proces pentru conditiile din arest este fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, care a primit despagubiri de un leu. "Nu am vrut bani. Eu am vrut sa arat ca acolo sunt niste conditii inumane si ca trebuie sa se modernizeze", a spus fostul primar. (Ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...