Traseu propriu pentru ambulante. Vezi VIDEO de ce o lege nu s-ar putea aplica la Botosani!

Traseu propriu pentru ambulante. Vezi VIDEO de ce o lege nu s-ar putea aplica la Botosani!
Ambulantele din cadrul spitalelor judetene de urgenta ar putea avea propriul traseu, incepand cu 2011. Proiectul de lege, initiat de medicul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului "Sf.Ioan" din Iasi, a trecut de Comisia de Sanatate din Camera Deputatilor, dar si de Senat.

Daca proiectul va primi votul Parlamentului, fiecare spital de urgenta va avea propriul traseu, semnalizat corespunzator, pe care vor circula ambulantele si autospecialele Politiei si Pompierilor.

Directorul interimar al Serviciului Judetean de Ambulanta Botosani, Cristian Florentin Ungureanu, nu crede ca proiectul de lege va avea finalitate.

"Eu nu am citit proiectul de lege, nu stiu despre ce e vorba. Mai bine ar face benzi pentru biciclisti. Dar ma rog, sa faca, sa faca orice, numai sa faca ceva. Unde sa mai faca si banda asta, ca si asa abia se circula", se intreaba retoric managerul SJA Botosani.

Initiatorul proiectului  a dorit sa implementeze o astfel de masura pentru ca personalul medical care lucreaza in urgente a fost supus in ultima perioada la variate tipuri de agresiuni, dar si pentru a oferi astfel sanse in plus pacientilor care au de suferit din cauza soferilor care nu inteleg sa respecte legislatia in vigoare, ambulanta sau echipajele de pompieri nebeneficiind de cale libera in caz de urgente.

Masura, chiar daca ar trece de votul Parlamentului, fie el si European, nu poate fi aplicata in judetul Botosani. Exemplificam cu un clip filmat in aceste zile intr-o comuna din judet, pe un drum national – DN 29A.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
467

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
62

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
79

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...