Transportatorii au fost la guvern pentru negocieri si spun ca s-a convenit inghetarea pentru sase luni a tarifelor RCA

Transportatorii au fost la guvern pentru negocieri si spun ca s-a convenit inghetarea pentru sase luni a tarifelor RCA
Sefii patronatelor din transporturi s-au intalnit miercuri dimineata, la Palatul Victoria, cu seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu si cu membri ai guvernului, ei spunand ca s-a ajuns la un consens privind inghetarea tariful de referinta pe piata RCA pentru sase luni de zile. 

Daca presedintele COTAR, Vasile Steanescu, a lasat de inteles ca protestul masiv anuntat de transportatori maine nu va mai avea loc, liderul FORT, Augustin Hagiu, a spus ca "o sa vedem". 

"Nu oprim protestele in momentul de fata", a spus Hagiu, precizand ca se va consulta cu membrii Federatiei sale, dar si ca discutiile si masurile convenite pana acum sunt "un pas inainte". 

Atat Stefanescu, cat si Hagiu au spus ca cer in continuare demisia presedintelui ASF, Misu Negritoiu, din cauza caruia s-ar fi ajuns in aceasta situatie.  

Presedintele COTAR a precizat ca s-a ajuns la un consens cu Chiritoiu, si ca ar fi posibila interventia pe piata RCA: "Uitati ca se poate". 

"ASF trebuie sa vina cu un tarif maximal", a adaugat el.  

Pe de alta parte, Hagiu a spus ca tariful ce va fi stabilit de AFS va trebui sa fie valabil mai mult de jumatate de an: "Sa construiasca un tarif de referinta corect, care sa nu ramana in vigoare doar sase luni de zile".

Legea RCA, adoptata marti in plenul Senatului cu 74 de voturi "pentru", cinci "impotriva" si opt abtineri, prevede ca ASF stabileste un tarif de referinta, iar contractul se va stabili pe baza acestui tarif, care trebuie respectat de toate firmele de asigurare.

Patronatele din transport au spus marti ca se asteapta ca Guvernul sa aprobe miercuri prin Ordonanta de Urgenta, dupa ce va fi consultat si Consiliul Concurentei, introducerea unui tarif de referinta la toate preturile RCA, diferentiat pe toate tipurile de vehicule, tarif care ar trebui transmis trimestrial catre ASF. 

Peste acest pret de referinta, ar urma sa se aplice sistemul bonus-malus, spun transportatorii, care spera ca astfel nu se va mai ajunge la explozia preturilor. 

Chiar si daca va fi aprobat acest tarif de baza, dat fiind faptul ca masura nu se va resimti prea curand, transportatorii spun ca protestul ar putea avea loc in continuare fiind asteptate 5.000 de vehicule joi in fata Guvernului si circa 100.000 de masini in toata tara. Hotnews

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
753

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
244

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
199

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...