Transportatorii anunta un protest la nivel national, din cauza cresterii tarifelor RCA

Transportatorii anunta un protest la nivel national, din cauza cresterii tarifelor RCA
Transportatorii vor sa opreasca total activitatea, la nivel national, in perioada 14-15 septembrie, nemultumiti fiind de cresterea tarifelor RCA.

Dupa aproape un an de negocieri cu reprezentanti ai Guvernului si ai Autoritatii de Supraveghere Financiara, pe fondul cresterii tarifelor RCA si de cinci ori in unele cazuri, nemultumirile transportatorilor au crescut in contextul in care partile implicate nu au reusit sa ajunga la un compromis, relateaza Ziare.com.

Transportatorii cheama toti participantii la trafic sa participe la un protest national in perioada 14-15 septembrie, prin oprirea totala a activitatii, fiind invitati la aceasta forma de protest inclusiv cetatenii persoane fizice cu autoturisme propietate personala, care sunt nemultumiti de valoarea RCA.

In Bucuresti, posesorii de automobile, care vor trece, zilnic, prin fata cladirii guvernului si a ASF, intre orele 9:00-17:00, sunt sfatuiti sa claxoneze in semn de protest.

"Atunci, Guvernul poate va observa, cu adevarat, problema RCA, cetatenii ne vor intreba si noi le vom expune problema noastra, incercand sa ii facem sa inteleaga ca si ei sunt afectati si sa fie alaturi de noi, in toata tara, intre 14-15 septembrie 2016", a declarat presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu.

Totodata, incepand de saptamana viitoare, in fiecare prima zi lucratoare a saptamanii, pana la data protestului la nivel national, soferii autovehiculelor de transport marfa sunt sfatuiti sa circule cu viteza redusa timp de minimum doua ore, intre orele 10:00-12:00, in semn de avertisment.

Transportatorii au acuzat recent ASF ca a dezinformat opinia publica printr-un raport publicat in iulie, referitor la tarifele RCA. Potrivit acestui raport, cresterea medie a RCA in iunie 2016, fata de iunie 2015, a fost de 52,7%, in marja plafonului de 50% convenit prin protocolul incheiat in decembrie 2015.

Acestia considera, insa, ca tarifele RCA au crescut si de peste trei ori in aceasta perioada. Patronatele din transporturile rutiere au amenintat in mai multe randuri ca vor declansa un protest la nivel national, la care ar putea participa 40.000 de autovehicule comerciale, incheie sursa citata.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Andone, după victoria cu Dinamo: ”Atmosfera a fost extraordinară. Le mulțumesc suporterilor!”

astăzi, 07:16
5

Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, în vârstă de 49 de ani, a oferit câteva cuvinte la finalul meciului.”Dumnezeu ne-a dat punctele înapoi!”&bd...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00
8

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
707

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...