Traian Basescu: Ii incredintez lui Ponta misiunea de a forma viitorul guvern

Traian Basescu: Ii incredintez lui Ponta misiunea de a forma viitorul guvern
Presedintele Traian Basescu l-a desemnat premier, vineri seara, pe presedintele PSD, Victor Ponta.

Basescu a apreciat ca este un moment de normalitate democratica.

"Minoritatile au spus ca vom ramane consecvente abordarii pe care au avut-o intotdeauna, vor sustine orice premier desemnat. UNPR nu a avut o propunere pentru functia de ministru. UDMR-ul nu a avut o optiune pentru desemnarea unui premier, PDL nu a avut o optiune. PSD este singurul partid care a avut o optiune, optiune sustinuta si de PNL si de PC. Ca atare, exista un singur nume pronuntat in cadrul consultarilor si acela este Victor Ponta. L-am invitat pe Ponta la Cotroceni, am semnat decretul", a spus Traian Basescu.

Ponta confirma ca este noul premier desemnat. "Ma bazez in acest efort pe USL si pe ceilalti parlamentari. Este un moment in care responsabilitatea care trebuie sa-i revina oricarui om politic trebuie sa functioneze. Voi prezenta in cel mai scurt timp si lista cabinetului si programul", a spus Victor Ponta.

Declaratiile lui Basescu:

"Sper ca ceea ce eu am rugat in Parlament, legat de obligatia morala, politica si economica, revenirea la salariile din 2010, sa se produca in timp util".

"O comparatie: guvernul Emil Boc a preluat guvernarea cu zero resurse, iar dobanzile la care ne imprumutam erau de 14,26% pe piata interna. Azi, Romania s-a imprumutat cu 6,6% ceea ce arata o evolutie de credibilitate, iar in rezerva Ministerului Finantelor se afla 5 mld de euro".

"Trebuie sa mai stiti ca in momentul de fata nu exista motive de panica pe piete, cu atat mai mult cu cat e cunoscut ca Romania are o rezerva consistenta la Ministerul Finantelor, cu care poate face fata oricaror evenimente".

"Nu exista motive de panica pe piete, cu atat mai mult cu cat este cunoscut ca Romania are o rezerva consistenta la Ministerul de Finante cu care poate face fata oricaror evenimente".

"Azi nu s-a intamplat nimic dramatic pentru Romania. S-a probat ca Guvernul Ungureanu nu mai avea majoritate. Optiunea catre Victor Ponta a fost cu atat mai legitima".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
77

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
43

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
47

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...