Traian Basescu, ascultat de Danut Prisecariu in camera de hotel?

Traian Basescu, ascultat de Danut Prisecariu in camera de hotel?

 Danut Prisecaru si Traian Basescu  Ieseanul

Patronul hotelului Traian din Iasi, Danut Prisecariu, a depus o plangere penala impotriva sefului SIIPI Iasi, Catalin Blanaru, pe care il acuza ca a scris o informare catre SPP in care avertiza asupra faptului ca presedintele Basescu urma sa fie "filat" de omul de afaceri iesean in camera hotelului respectiv.

Unde dai si unde crapa

Intr-o actiune depusa sap­ta­mana trecuta, omul de afaceri Danut Prisecariu cere judecatorilor infirmarea solutiei de neincepere a urmaririi penale data de procurori in cazul unei plangeri depuse in august 2008 impotriva comisarului-sef Catalin Blanaru, seful Serviciului Independent de Informatii si Protectie Interna (SIIPI) Iasi.

Totul a inceput de la vizita facuta de presedinte, in iunie 2008, cu ocazia alegerilor locale, timp in care a stat la hotelul Traian, detinut de Danut Prisecariu.

"Aparatura de interceptare in camera prezidentiala"

Motivul plangerii lui Prisecariu pare naucitor: "(...) am so­licitat a se dispune verificari pentru a se stabili daca premer­gator vizitei Presedintelui Ro­ma­niei din iunie 2008 subsemnatul am montat sau permis sa fie montate sisteme de ascultare, interceptare, monitorizare audio-video in apartamentul in care urma sa fie cazat Presedintele in incinta hotelului Traian, asa cum a sus­tinut domnul Catalin Blanaru, sef al SIIPI Iasi prin informarea din 7 iunie 2008 adresata altor autoritati de paza si protectie, ur­mand ca in cazul in care se va infirma aceasta imprejurare, sa fie atrasa raspunderea penala corespunzatoare".

"Procurorul n-a inteles"

Cu alte cuvinte, Prisecariu l-a acuzat pe seful SIIPI ca i-a a­dus "invinuiri mincinoase“ si ca "a raportat intentionat e­xis­tenta unei situatii de fapt ne­adevarate in scopul submi­narii increderii publice de care ma bucur".

Procurorii au decis insa cla­sarea dosarului, socotind a­cuzele nefondate, dar Prisecariu a facut o contestatie la procurorul general Iulian Ispir - respinsa ca inadmisibila. Omul de afaceri nu s-a lasat si a depus plangere la instanta sub pretextul ca procurorul de caz a rastalmacit intelesul afirmatiilor sale, lasand sa se in­te­leaga ca dorea sa se verifice daca SIIPI a intreprins actiuni de verificare/constatare cu pri­vire la existenta sistemelor de ascultare. Primul termen al procesului va avea loc pe 2 aprilie.

Razboi vechi

Confruntarea din fata judecatorilor nu este prima dintre Blanaru si Prisecariu. Cele doua parti au mai intrat in "coliziune" si la inceputul acestui an, cand masina condusa de Blanaru a acrosat o masina a Tele’M, televiziunea detinuta de Prisecariu. Sositi la fata locului, politistii au constatat ca vina ii apartinea lui Blanaru, care avea si o alcoolemie de 0,9 la mie, ceea ce i-a atras si intocmirea unui dosar penal.

Daca asupra vinovatiei lui Blanaru nu exista dubii, asupra circumstantelor care au precedat accidentul planeaza inca semne de intrebare. Prisecariu sustine de mai multi ani ca seful SIIPI incearca sa-i "fabrice" dosare penale.

"La scurt timp a fost depusa o anonima despre care am indicii ca e opera sefului SIIPI, Catalin Blanaru. Eram acuzat ca spal banii unor cetateni israelieni proveniti din spatiul ex-sovietic", declara Prisecariu, in 2007, pentru site-ul de stiri www.iasicastiga.ro.

Blanaru nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzele la adresa sa.

Sursa: Ieseanul



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
38

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
113

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...

Carla`s Dreams și Ștefan Bănică printre artiștii care vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani! (foto)

astăzi, 14:16
64

Artiști cunoscuți și iubiți de publicul larg vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani. Printre cei care vor încânta publicul se numără Carla`s Dreams, Ștefan Bănică, An...