Traficul in punctul Racovat a crescut cu peste 50% in 2008

Din totalul romanilor care s-au prezentat in cele doua puncte de trecere a frontierei de stat cu intentia de a iesi din tara in anul 2008, politistii de frontiera au luat masura nepermiterii continuarii calatoriei unui numar de 258 de romani, ca urmare a faptului ca nu indeplineau conditiile prevazute de legislatia in vigoare.

Motivatiile principale ce au determinat nepermiterea iesirii din tara a celor 244 de romani care s-au prezentat in punctul de mic trafic Racovat au fost legate de domiciliul acestora, circa 175 avand domiciliul in alte judete decat cele care le permit trecerea prin punctul de mic trafic.

Aproximativ 67 de cetateni romani au fost gasiti cu nereguli in documentele de calatorie, adica nu aveau procuri pentru autovehicule, minorii nu aveau procura notariala prin care sa se ateste consimtamantul ambilor parinti. Un cetatean roman a fost gasit cu cartea verde modificata, fiind acuzat de uz de fals si nu i s-a permis continuarea calatoriei.

Politistii de frontiera de la PTF Stanca nu au permis iesirea din tara a 14 cetateni romani, motivul principal fiind nereguli in documentele de calatorie, in speta minori care nu aveau procura notariala prin care sa se ateste consimtamantul ambilor parinti. Au fost si cazuri de cetateni romani care au comis infractiuni de fals si uz de fals sau fals in inscrisuri oficiale, a precizat Minodora Racnea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani.

Valorile de trafic inregistrate in punctele de control trecere frontiera, in anul 2008, au fost de 609.204 persoane, respectiv 429.889 treceri ale cetatenilor UE, 179.315 treceri ale cetatenilor non-U.E. si 166.694 treceri ale mijloacelor de transport. In comparatie cu perioada similara a anului 2007, valorile de trafic de persoane inregistrate la frontierele Romaniei sunt cu aproximativ 35,22 % mai mari, iar valorile de trafic de autovehicule au scazut cu aproximativ 4%.

Se constata ca prin punctul de mic trafic Racovat a crescut traficul in anul 2008 cu aproximativ 200.000 de persoane (peste 50%), iar prin punctul de trecere Stanca au scazut semnificativ valorile de trafic. Motivul l-ar putea reprezenta faptul ca tot mai multi botosaneni isi fac cumparaturile in Ucraina, stimulati de preturile mici practicate pe piata din tara vecina, a declarat Minodora Racnea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
25

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
102

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece ani

astăzi, 13:46
41

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...