Traficanţi cu experienţă, "deranjaţi" după descinderile DIICOT

Traficanţi cu experienţă, "deranjaţi" după descinderile DIICOT
Judecătorii Curţii de Apel Suceava, cei care au judecat contestaţiile depuse de doi dintre suspecţii cercetaţi după ultimele descinderi ale DIICOT în judeţ, dar şi a instituţiei, au întors roata.

Mai exact, Ştefan P., arestat la domiciliu în urma deciziei de vineri a Tribunalului Botoşani, a fost plasat sub control judiciar, însă s-a menţinut interdicţia de a lua legătura cu alţi şapte suspecţi din dosar. În schimb, contestaţia depusă de Florin M., de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură preventivă, precum şi contestaţia depusă de DIICOT, ce urmărea şi plasarea în arest preventiv al lui Ştefan P., au fost respinse.

Interesant este însă un alt aspect. Unul dintre suspecţii ridicaţi joia trecută a mai fost condamnat cu suspendare tot pentru trafic cu ţigări. Stelian U., originar din Botoşani, dar mutat la Timişoara, a făcut parte dintr-o altă grupare, în care era implicat un fost poliţist de frontieră botoşănean, Gicu Epuraş, condamnat anul trecut în dosar la trei ani de închisoare, alături de coordonatorul grupării. La acel moment, Stelian U. fusese prins transportând 2.600 de pachete de țigarete de contrabandă, bine ascunse în locașuri special amenajate în autoturismul său, un Mercedes Benz A140. Ar fi scăpat basma curată atunci, dacă n-ar fi fost oprit în trafic de poliţiştii din Târgu Neamţ care au descoperit ţigările la percheziţia asupra maşinii. Judecătoria Târgu Neamţ a declinat atunci cauza Biroului Botoşani al DIICOT care căuta veriga lipsă, apoi întreaga grupare a fost trimisă în judecată şi condamnată (link)

Joia trecută, anchetatorii au efectuat 23 de percheziţii în judeţele Botoşani, Suceava şi una la Craiova (de unde l-au adus pe un alt suspect din dosar) pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de ţigări ce acţionau pe zona Vlădeni- Corni- Vorona.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1791

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1794

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1144

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...