Traditii si obiceiuri de Florii pentru sanatate, dragoste si belsug

Traditii si obiceiuri de Florii pentru sanatate, dragoste si belsug
Floriile marcheaza rememorarea zilei in care Iisus Hristos a intrat in Ierusalim si a fost intampinat cu ramuri inmugurite. De-a lungul timpului, in popor s-au pastrat multe traditii si obiceiuri legate de sarbatoarea Floriilor, toate avand ca scop dorinta oamenilor de a fi sanatosi, de a avea noroc in dragoste si a fi prosperi. Unele traditii si obiceiuri difera de la o zona la alta, dar cele mai multe sunt comune pentru toate regiunile tarii.

Iata ce traditii si obiceiuri de Florii poti respecta, daca vrei sa ai parte de sanatate, dragoste si belsug.

De Florii se sfintesc smicelele, pentru sanatate

 Crestinii praznuiesc Intrarea Mantuitorului in Ierusalim, adica Floriile, prin participarea la Sfanta Liturghie. La finalul slujbei, fiecare pleaca acasa cu smicele sfintite, adica ramuri de salcie cu "matisori". Aceste smicele se asaza mai apoi deasupra usii de la intrarea in casa, la icoane, la intrarea in grajd si la poarta. Credinciosii tin acest obicei al smicelelor deoarece cred ca pot fi protejati de boli tot anul, iar daca sunt bolnavi cred ca se pot insanatosi.

 De asemenea, in unele regiuni ale tarii, credinciosii isi prind in talie ramuri sfintite de salcie, convinsi fiind ca daca procedeaza astfel vor alunga bolile si le vor preveni mai usor, scrie ele.ro.

 Ai un copil care merge la scoala? Dupa ce vii de la sluja de Florii cu ramuri de salcie, atinge-l usor cu aceste smicele, pentru a-l ajuta sa fie mai sanatos si mai intelept.

 De Florii trebuie sa te impartasesti

 Se spune ca persoanele care tin post si se impartasesc in ziua de Florii, isi pot pune o dorinta in gand, iar aceasta se va implini, indiferent daca este vorba despre gasirea sufletului pereche, despre prosperitate financiara sau despre sanatate.

In ajunul Floriilor, fetele nemaritate se spala pe cap cu apa si busuioc

 Fetele nemaritate care vor sa-si intalneasca ursitul trebuie sa-si spele parul cu apa in care fierb cateva crengute de bucuioc. Spalatul parului trebuie sa fie facut inainte de ivirea zorilor in dimineata de Florii.

 O alta traditie spune ca de Florii, fetele nemaritate trebuie sa toarne apa cu busuioc la radacina unui par altoit, pentru ca baietii sa intoarca privirea dupa ele ca dupa un copac inflorit. De asemenea, in unele zone rurale se mai pastreaza obiceiul conform caruia fetele nemaritate asaza cu o zi inainte de Florii o oglinda si o camasa curata langa trunchiul unui unui par altoit. La rasaritul soarelui, in Duminica Floriilor, obiectele pot fi folosite in farmece, pentru noroc in dragoste si sanatate.

De Florii, fetele nemaritate devin mai frumoase

 Esti singura si vrei sa fii mai frumoasa si mai atragatoare? Atunci poti tine un obicei stravechi de Florii: trebuie sa pui o ramura de salcie sub perna, inainte de culcare, in ajunul Floriilor. Se spune ca aceasta ramurica te va ajuta sa fii mai frumoasa si sa-ti gasesti mai repede un sot.

De Florii, zestrea se impodobeste cu flori

 In zonele rurale de la noi, fetele nemaritate inca mai tin obiceiul imbodobirii zestrei cu flori. Ele cred ca prin acest gest il vor imbuna pe Mantuitorul Iisus sa le aduca ursitul mai repede.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
609

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
217

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
167

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...