Toti elevii care au depus cereri pentru Bani de liceu vor beneficia de bursele de la stat

Toti elevii care au depus cereri pentru Bani de liceu vor beneficia de bursele de la stat
Ministerul Educatiei a anuntat ca toti elevii care au depus cereri in cadrul Programului national de protectie sociala Bani de liceu pentru anul scolar 2008-2009 vor beneficia de aceste burse.

Din judetul Botosani, 6.500 de elevi vor beneficia de bursele oferite de minister. Localitatile cu cei mai multi beneficiari sunt din Botosani (724), Darabani (267), Dorohoi (251), Flamanzi (172), Smardan (146), Nicolae Balcescu (135), in timp ce orasul Stefanesti inregistreaza doar 48 de elevi care vor primi bani de liceu.

MEdCT a finalizat si publicat, la adresa http://banideliceu.edu.ro, lista beneficiarilor Programului national de protectie sociala Bani de liceu pentru anul scolar 2008-2009, informeaza un comunicat de presa al institutiei. Numarul total al beneficiarilor (155.684) coincide cu cel al solicitantilor eligibili care au depus cereri la nivel national. Sprijinul financiar lunar de 180 RON va fi, astfel, acordat tuturor solicitantilor care au indeplinit conditiile prevazute de lege si au avut un venit brut lunar pe membru de familie, realizat in ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, de maximum 200 RON.

Elevii vor primi ajutorul financiar pe perioada cursurilor scolare, inclusiv in timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma, respectiv in perioada practicii in productie.

Sumele vor fi alocate de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si vor fi distribuite beneficiarilor de catre unitatile scolare la care acestia si-au depus dosarul. Eventualele contestatii pot fi depuse in perioada 28 octombrie - 2 noiembrie, iar rezolvarea lor se va efectua intre 2 si 6 noiembrie.

Bugetul alocat de MECT pentru anul scolar 2008 - 2009 este de 280.231.200 lei. In cazul unor situatii speciale, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant au obligatia sa sesizeze Inspectoratele de Politie si autoritatile administratiei publice locale, in vederea cercetarii si verificarii acestora.

In cazul in care exista sesizari scrise privind depunerea unor declaratii false referitoare la nivelul venitului brut lunar, comisiile vor anunta Inspectoratul de Politie, vor bloca acordarea ajutorului financiar si vor intreprinde demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
8

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
119

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
330

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....