Topul prefectilor din Romania, in functie de salariile pe care le castiga

Topul prefectilor din Romania, in functie de salariile pe care le castiga


econtext.ro

Prefectul Cristian Roman se situeaza pe locul 6 in topul national, cu un salariu mai mare decat cele ale colegilor sai din tara, devansand prefecti de Bucuresti, Brasov sau Suceava.

Conform unei analize Econtext.ro, aparent, prezenta prefectilor este mai putin vizibila comparativ cu cea a primarilor sau a consilierilor locali. Totusi, in ciuda acestei situatii, prefectul conduce toate serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale.

Adica, el este seful unitatilor de politie, pompieri, etc, din fiecare judet. Pe scurt, el este reprezentantul Guvernului in fiecare judet.

Din aceste motive, el este platit ca atare, uneori chiar mai bine decat primarii. Sau chiar decat premierul tarii!

Cativa prefecti nu si-au completat declaratia de avere la timp (termenul limita este 15 iunie, potrivit Legii 176/2010, art. 4, al.2). In cazul acestora, s-au luat ca referinta veniturile salariale obtinute in 2009, carora le-am aplicat reducerile salariale anuntate la jumatatea anului anterior. Inca un lucru: este vorba despre salariile nete.


Citeste materialul complet pe econtext.ro



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1254

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
339

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
325

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...