Topul celor mai mari pensii din Botoșani!

Topul celor mai mari pensii din Botoșani!
Câțiva botoșăneni se bucură de o pensie mai mult decât liniștită din punct de vedere financiar.  Aceștia au un venit lunar de câteva mii de lei, marea majoritate a celor care încasează bani în sistemul public de asigurări sociale lucrând în perioada în care s-au aflat în câmpul muncii în mediul privat.  Totuși, pensia cea mai mare o încasează o persoană care a lucrat la stat.

Potrivit datelor Casei Județene de Pensii Botoșani, cea mai mare pensie încasată de un botoșănean este de 8.838 de lei. Persoana care are acest venit lunar a lucrat în sistemul de învățământ.

Pe locul doi se clasează un botoșănean care are o pensie de 8.021 de lei, urmat de o persoană cu o pensie de 5.449 de lei.

Pensiile de pe locurile patru și cinci sunt de 5.168, respectiv 4.765 lei. Toate aceste valori ale pensiilor sunt valori brute. Chiar și așa, după reținerea impozitelor, sumele care le rămân beneficiarilor acestor pensii nu sunt deloc de neglijat.

Cea mai mică pensie în județul Botoșani este de 400 de lei. În luna decembrie, pensia medie la Botoșani a fost de 811 lei.

 

Spune-ne opinia ta