TOP 10 al celor mai neinspirate nume de masini din lume!

TOP 10 al celor mai neinspirate nume de masini din lume!

 Modelul Mazda LaPuta  www.automarket.ro

Site-ul automarket.ro a prezentant marti o lista cu zece modele de masini, din intreaga lume, care au intampinat probleme din cauza numelor.

Prostituate de la Mazda sau onanisti de la Mitsubishi

Locul 1: Mazda LaPuta, numele modelului insemnand "Prostituata", in spaniola, si a fost preluat din cartea "Calatoriile lui Gulliver", de Jonathan Swift, dar, spre dezamagirea producatorilor, masina nu a avut acelasi succes de care s-a bucurat opera literara.

Locul 2: Un model cunoscut pe piata auto din Romania, si anume Mitsubishi Pajero. Spre rusinea posesorilor lui din Spania, numele inseamna "Onanist". Pentru a rezolva aceasta problema, Mitsubishi a comercializat acest model in Spania cu numele Montero.

Locul 3: Nissan, cu modelul Moco, cuvant care in spaniola inseamna mucus. Din fericire pentru Nissan, acest model a fost comercializat doar pe piata din Japonia. Nissan produce mai multe modele cu denumiri diferite pentru pietele pe care sunt introduse, un exemplu fiind 350Z, care in Japonia este denumit Fairlady (Doamna respectabila).

Locul 4: Un Model Buick (La Crosse) ocupa locul patru in topul celor mai proaste nume de masini din lume, potrivit automarket.ro. Problema de nume a acestei masini a aparut doar in tarile vorbitoare de limba franceza. Cum modelul LaCrosse a fost comercializat si pe piata din Canada, a intervenit o "neplacere" dat fiind faptul ca, in limba franceza, LaCrosse se refera la adolescentii onanisti.

Locul 5: Cunoscutul Chevrolet apare pe locul cinci cu modelul sau Nova. Acesta a fost comercializat si pe piata din America de Sud. Oficialii General Motors au intampinat probleme serioase incercand sa vanda modelul al carui nume inseamna in spaniola "Nu merge". Dacia ar putea ocupa acest loc impreuna cu Chevrolet, deoarece si producatorul indigen are un model Nova, chiar daca acesta nu a fost comercializat pe pietele vorbitoare de spaniola.

 

Organele genitale feminine marca Opel

Locul 6: Opel Ascona ocupa locul sase, in partea de nord a Spaniei si in unele zone din Portugalia, acest model fiind dificil de comercializat. Motivul este acela ca "Ascona", intr-un dialect spaniol, desemneaza organele genitale feminine.

Locul 7: Pe locul sapte apare alt constructor nipon, Honda, cu modelul sau Fitta. Problemele au aparut tot pe pietele vorbitoare de spaniola, "Fitta" fiind denumirea argotica pentru vagin. Pentru evitarea inconventientului, modelul a fost redenumit Fit Sport.

Locul 8: Daihatsu ocupa locul opt in acest top, cu modelul Charade. Acest model s-a confruntat cu ironia americanilor. Pe langa lipsa de apreciere a modelului, numele acestuia inseamna "Sarada", ceea ce a starnit amuzamentul consumatorilor de masini de pe piata din Statele Unite ale Americii.

Locul 9: Dodge, cu modelul Swinger. Acest model a avut o problema cu numele chiar pe piata din propria tara, avand in vedere semnificatia acestuia in engleza (schimbare de parteneri). Pentru a nu pierde clientii superstitiosi, ce s-ar feri de model de teama ca vor fi nevoiti sa-si schimbe partenerul odata cu masina, aceasta a primit ulterior numele Dart Swinger.

Locul 10: AMC Gremlin, model american, numele fiind considerat neinsprat pe motiv ca desemneaza o creatura mica si enervanta, cunoscuta din folclorul englez.

Sursa: www.ziua.ro 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Titlul de Societar de onoare pentru trei artiști ai Teatrului Vasilache Botoșani!

Miercuri, 26 Iunie 2019
238

Doi actori și un regizor vor primi titlul de Societar de onoare al Teatrului pentru Copii și Tineret "Vasilache" Botoșani, proiectul de hotărâre urmând să fie aprobat î...

Joi vor fi 36 de grade, dar vineri temperaturile scad

Miercuri, 26 Iunie 2019
534

Canicula va pune stapanire pe aproape toata tara joi, dar de vineri temperaturile incep sa scada usor. Pana joi, la ora 23:00, este in vigoare o informare meteo de vreme rea valabila pentru toata...

A-l "înțelege" pe Aureliu Busuioc

Miercuri, 26 Iunie 2019
165

După ce a intrat pe uşa din faţă a literaturii cu poezie (peste zece volume), ca mai apoi, apucându-se de proză, să obţină premiul USR filiala Iaşi pentru romanul "De la Petru citi...