TOP 10 al celor mai neinspirate nume de masini din lume!

TOP 10 al celor mai neinspirate nume de masini din lume!

 Modelul Mazda LaPuta  www.automarket.ro

Site-ul automarket.ro a prezentant marti o lista cu zece modele de masini, din intreaga lume, care au intampinat probleme din cauza numelor.

Prostituate de la Mazda sau onanisti de la Mitsubishi

Locul 1: Mazda LaPuta, numele modelului insemnand "Prostituata", in spaniola, si a fost preluat din cartea "Calatoriile lui Gulliver", de Jonathan Swift, dar, spre dezamagirea producatorilor, masina nu a avut acelasi succes de care s-a bucurat opera literara.

Locul 2: Un model cunoscut pe piata auto din Romania, si anume Mitsubishi Pajero. Spre rusinea posesorilor lui din Spania, numele inseamna "Onanist". Pentru a rezolva aceasta problema, Mitsubishi a comercializat acest model in Spania cu numele Montero.

Locul 3: Nissan, cu modelul Moco, cuvant care in spaniola inseamna mucus. Din fericire pentru Nissan, acest model a fost comercializat doar pe piata din Japonia. Nissan produce mai multe modele cu denumiri diferite pentru pietele pe care sunt introduse, un exemplu fiind 350Z, care in Japonia este denumit Fairlady (Doamna respectabila).

Locul 4: Un Model Buick (La Crosse) ocupa locul patru in topul celor mai proaste nume de masini din lume, potrivit automarket.ro. Problema de nume a acestei masini a aparut doar in tarile vorbitoare de limba franceza. Cum modelul LaCrosse a fost comercializat si pe piata din Canada, a intervenit o "neplacere" dat fiind faptul ca, in limba franceza, LaCrosse se refera la adolescentii onanisti.

Locul 5: Cunoscutul Chevrolet apare pe locul cinci cu modelul sau Nova. Acesta a fost comercializat si pe piata din America de Sud. Oficialii General Motors au intampinat probleme serioase incercand sa vanda modelul al carui nume inseamna in spaniola "Nu merge". Dacia ar putea ocupa acest loc impreuna cu Chevrolet, deoarece si producatorul indigen are un model Nova, chiar daca acesta nu a fost comercializat pe pietele vorbitoare de spaniola.

 

Organele genitale feminine marca Opel

Locul 6: Opel Ascona ocupa locul sase, in partea de nord a Spaniei si in unele zone din Portugalia, acest model fiind dificil de comercializat. Motivul este acela ca "Ascona", intr-un dialect spaniol, desemneaza organele genitale feminine.

Locul 7: Pe locul sapte apare alt constructor nipon, Honda, cu modelul sau Fitta. Problemele au aparut tot pe pietele vorbitoare de spaniola, "Fitta" fiind denumirea argotica pentru vagin. Pentru evitarea inconventientului, modelul a fost redenumit Fit Sport.

Locul 8: Daihatsu ocupa locul opt in acest top, cu modelul Charade. Acest model s-a confruntat cu ironia americanilor. Pe langa lipsa de apreciere a modelului, numele acestuia inseamna "Sarada", ceea ce a starnit amuzamentul consumatorilor de masini de pe piata din Statele Unite ale Americii.

Locul 9: Dodge, cu modelul Swinger. Acest model a avut o problema cu numele chiar pe piata din propria tara, avand in vedere semnificatia acestuia in engleza (schimbare de parteneri). Pentru a nu pierde clientii superstitiosi, ce s-ar feri de model de teama ca vor fi nevoiti sa-si schimbe partenerul odata cu masina, aceasta a primit ulterior numele Dart Swinger.

Locul 10: AMC Gremlin, model american, numele fiind considerat neinsprat pe motiv ca desemneaza o creatura mica si enervanta, cunoscuta din folclorul englez.

Sursa: www.ziua.ro 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doi șefi noi la instituțiile publice din Botoșani

Joi, 19 Septembrie 2019
1103

Două instituții de la Botoșani au șefi noi. Este vorba de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Botoșani și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani...

Liceele cu promovabilitate ZERO la Bacalaureat anul acesta, nu mai pot înființa clase de a IX-a anul viitor!

Joi, 19 Septembrie 2019
647

Măsură drastică luată de ministerul Educației pentru liceele cu zero promovabilitate la Bac 2019.Un ordin al Ministrului, 5090/2019, care a fost publicat deja în Monitorul Oficial, arat...

Activități extrașcolare susținute de școli. Cluburile de dezbateri și trupele de teatru sunt cele mai populare!

Joi, 19 Septembrie 2019
218

Începutul școlii reprezintă, pentru grupurile extrașcolare susținute de scoli, perioada recrutărilor pentru noi membri. Ca și în anii trecuți, cluburile de dezbateri și trupele de ...