Toate casele de marcat sunt deductibile direct din impozit

Toate casele de marcat sunt deductibile direct din impozit

Anul acesta se aplică legea prin care toate casele de marcat sunt deductibile direct din impozit. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui a anunțat că antreprenorii pot să deducă inclusiv casele de marcat puse în funcţie din 2018.

„Este o lege pentru care am scris-o şi pentru care ne-am luptat anul trecut, care acum este legea 153/2020. Folosiţi această facilitate atunci când completaţi declaraţiile fiscale. Puteţi să deduceţi şi casele de marcat puse în funcţie din 2018, atunci când a fost un mare haos cu schimbările impuse de stat. Nu trebuie să sufere întreprinderile pentru greşelile statului”, anunţă ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Potrivit acestuia, „dacă statul ne obligă să luăm case de marcat, măcar să fie costul lor deductibil din impozitele pe care ni le ia statul. Fără dosare pentru subvenţii, criterii de eligibilitate, liste de aşteptare şi birocraţie. Direct bani pe care i-am muncit şi de care ne putem bucura”.

Conform lui Claudiu Năsui, costul casei de marcat se poate deduce din toate tipurile de impozit: pe profit, pe cifra de afaceri (microîntreprinderi), pe venit (PFA, II, IF) şi chiar impozit specific (întreprinderi din sectorul Horeca).

„Şi, da, ne-am gândit şi la întreprinderile române care sunt pe pierderi, în cazul acesta costul casei de marcat se poate deduce pentru următorii 7 ani. Nu trebuie să aşteptaţi vreun buget pentru aceşti bani, îi deduceţi direct din impozit de plată”, adaugă acesta.

 

Spune-ne opinia ta