Toamnă "ca la carte" cu vreme rece şi ploioasă! Prognoza meteo
BOTOSANI

Toamnă "ca la carte" cu vreme rece şi ploioasă! Prognoza meteo
Toamnă veritabilă: asta ne oferă vremea în următoarele zile, în care temperaturile se vor menţine scăzute iar pe arii extinse va ploua, cantităţile de apă fiind importante, după cum arată estimările, dar nu şi suficiente pentru a reface echilibrul la nivelul solului. Ca atare, dacă nu aţi făcut-o deja, aţi putea pune în funcţiune sursele de încălzire pentru că zilele calde încă se lasă aşteptate.

Duminică, cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab la moderat predominant din sector nord- vestic. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 15ºC şi 3ºC.

Luni
va fi cea mai caldă zi a săptămânii în condiţiile în care se estimează o maximă de 16ºC, în timp ce minima nopţii va fi de 5ºC. Cerul va fi senin, în mare parte, iar vântul se va roti din vest şi va fi mai mult variabil.

De marţi, avem de-a face cu ploaia. Cerul va fi acoperit, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări, predominant din sector sud- estic. Temperaturile vor oscila între 11ºC şi 7ºC. Dacă în timpul zilei, cantitatea de precipitaţii ar putea fi de 9 litri pe metrul pătrat, în timpul nopţii va ajunge la 22 de litri pe metrul pătrat.

Mai abundente vor fi ploile de miercuri, atunci când sunt anunţate cantităţi de 30 de litri pe metrul pătrat, ba mai mult, ploile vor continua şi pe parcursul nopţii. Cerul va fi acoperit, iar vântul va sufla slab la moderat dinspre est. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 11ºC şi 6ºC.

De joi, precipitaţiile se răresc, ploile se vor transforma în averse punctiforme. Cerul se va degaja uşor, iar vântul va sufla dinspre nord- vest. Maxima va urca la 11ºC în timp de minima va fi de 4ºC.

Vineri, cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab la moderat predominant din sector nord- vestic. Temperaturile vor oscila între 11ºC şi 4ºC.

În weekend norii de ploaie se vor rări, dar temperaturile se vor păstra în aceeaşi notă.

Sâmbătă, temperaturile vor avea valori cuprinse între 13ºC şi 5ºC, pe fondul unui cer parţial noros şi a unui vânt ce va sufla dinspre sud- est. În timpul nopţii de sâmbătă spre duminică sunt posibile averse slabe cantitativ.

Duminică, temperaturile vor oscila între 13ºC şi 4ºC, cerrul va fi parţial acoperit iar vântul se va roti dinspre nord- vest.

Precipitaţiile anunţate pentru această săptămână ar fi mai mult decât binevenite în condiţiile în care, potrivit măsurătorilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, conținutul de apă din sol se situează la valori deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică şi local extremă) pe suprafețe extinse din nord-estul, centrul și estul Moldovei.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BMW condus de un bărbat beat, pe contrasens! A lovit trei maşini! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1915

Bărbatul, de aproximativ 40 de ani, se deplasa la volanul unui BMW, înmatriculat în Suceava, dinspre Colegiul Naţional "A.T. Laurian", iar când a ajuns la intersecţia cu strada Mihail Kogălnice...

Grav accident la Copălău! Trei persoane au fost rănite! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1963

Un autoturism Audi, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care se deplasa dinspre Botoşani către Iaşi, a pătruns pe contrasens, după ce conducătorul auto a pierdut ...

Incendiu puternic! Apartament cuprins de flăcări într-un bloc din Botoşani, persoane inconştiente transportate la spital! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
6032

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarii se aflau în apartamentul situat la parterul unui bloc de pe Aleea Nouă.. Aceştia au ieşit pe casa scării şi au cerut ajutor. Aler...