Toamnă "ca la carte" cu vreme rece şi ploioasă! Prognoza meteo
BOTOSANI

Toamnă "ca la carte" cu vreme rece şi ploioasă! Prognoza meteo
Toamnă veritabilă: asta ne oferă vremea în următoarele zile, în care temperaturile se vor menţine scăzute iar pe arii extinse va ploua, cantităţile de apă fiind importante, după cum arată estimările, dar nu şi suficiente pentru a reface echilibrul la nivelul solului. Ca atare, dacă nu aţi făcut-o deja, aţi putea pune în funcţiune sursele de încălzire pentru că zilele calde încă se lasă aşteptate.

Duminică, cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab la moderat predominant din sector nord- vestic. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 15ºC şi 3ºC.

Luni
va fi cea mai caldă zi a săptămânii în condiţiile în care se estimează o maximă de 16ºC, în timp ce minima nopţii va fi de 5ºC. Cerul va fi senin, în mare parte, iar vântul se va roti din vest şi va fi mai mult variabil.

De marţi, avem de-a face cu ploaia. Cerul va fi acoperit, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări, predominant din sector sud- estic. Temperaturile vor oscila între 11ºC şi 7ºC. Dacă în timpul zilei, cantitatea de precipitaţii ar putea fi de 9 litri pe metrul pătrat, în timpul nopţii va ajunge la 22 de litri pe metrul pătrat.

Mai abundente vor fi ploile de miercuri, atunci când sunt anunţate cantităţi de 30 de litri pe metrul pătrat, ba mai mult, ploile vor continua şi pe parcursul nopţii. Cerul va fi acoperit, iar vântul va sufla slab la moderat dinspre est. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 11ºC şi 6ºC.

De joi, precipitaţiile se răresc, ploile se vor transforma în averse punctiforme. Cerul se va degaja uşor, iar vântul va sufla dinspre nord- vest. Maxima va urca la 11ºC în timp de minima va fi de 4ºC.

Vineri, cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab la moderat predominant din sector nord- vestic. Temperaturile vor oscila între 11ºC şi 4ºC.

În weekend norii de ploaie se vor rări, dar temperaturile se vor păstra în aceeaşi notă.

Sâmbătă, temperaturile vor avea valori cuprinse între 13ºC şi 5ºC, pe fondul unui cer parţial noros şi a unui vânt ce va sufla dinspre sud- est. În timpul nopţii de sâmbătă spre duminică sunt posibile averse slabe cantitativ.

Duminică, temperaturile vor oscila între 13ºC şi 4ºC, cerrul va fi parţial acoperit iar vântul se va roti dinspre nord- vest.

Precipitaţiile anunţate pentru această săptămână ar fi mai mult decât binevenite în condiţiile în care, potrivit măsurătorilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, conținutul de apă din sol se situează la valori deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică şi local extremă) pe suprafețe extinse din nord-estul, centrul și estul Moldovei.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent înecat în Iazul Polonic!

Duminică, 22 Iulie 2018
2092

S-a întâmplat duminică după-amiază în Dorohoi, după ce un grup de prieteni s-au dus la scăldat în iazul din marginea municipiului. Tânărul de 17 ani ar fi intrat &i...

Jim Fergus - "O mie de femei albe"

Duminică, 22 Iulie 2018
207

Recenziile favorabile, ideea că povestea are la bază un moment mai puţin cunoscut şi mai puţin mediatizat din istoria Statelor Unite şi afirmaţia lui Gérard Depardieu, aflată pe coperta...

Avertizare meteo de furtună!

Duminică, 22 Iulie 2018
985

Astfel, până la ora 21:15, în comunele Vlădeni, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Dersca, Mihăileni, Leorda, Cândești, Brăești, Văculești, Lozna precum şi în or...