Tiprigan face apel la profesori: "Codul Muncii le permite sa aiba doua servicii, dar nu este normal"

Tiprigan face apel la profesori: "Codul Muncii le permite sa aiba doua servicii, dar nu este normal"
Presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, Maria Tiprigan, nu mai vrea anul acesta in invatamant profesori care sa aiba doua norme.

Ea a spus ca astfel de situatii au fost in anul scolar trecut, si in timp ce unii profesori aveau si cate doua locuri de munca, alte cadre didactice au ramas fara posturi.
Maria Tiprigan a cerut in cadrul unei comisii paritare ce a avut loc la Inspectoratul Scolar Judetean eliminarea acestei situatii, pentru a se da dreptul cat mai multor dascali sa aiba un loc de munca.

"Sunt oameni care au avut anul trecut si cate doua servicii, in doua unitati scolare. Au fost cadre care au avut doua norme. Un cadru didactic de la o gradinita mintea directoarea ca merge la niste tratament si dansa mai era si psiholog scolar la o alta scoala. Nu este singurul caz. Un alt profesor lucra la Primarie si avea si norma intreaga la un liceu din Botosani. Codul Muncii le permite sa aiba doua servicii, dar nu este normal", a spus Maria Tiprigan.

De asemenea, liderul SIP sustine ca nu in toate scolile au fost date toate posturile pentru a fi ocupate, pentru ca sunt titulari care  vor ore in plus.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
10

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...

Festivalului Filmului European ajunge la Botoșani (Cinema „Unirea”) în perioada 10-12 mai cu filme despre libertate!

astăzi, 20:00
27

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie,Festivalul Filmului European este organizat ...

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
38

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...