Tiprigan face apel la profesori: "Codul Muncii le permite sa aiba doua servicii, dar nu este normal"

Tiprigan face apel la profesori: "Codul Muncii le permite sa aiba doua servicii, dar nu este normal"
Presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, Maria Tiprigan, nu mai vrea anul acesta in invatamant profesori care sa aiba doua norme.

Ea a spus ca astfel de situatii au fost in anul scolar trecut, si in timp ce unii profesori aveau si cate doua locuri de munca, alte cadre didactice au ramas fara posturi.
Maria Tiprigan a cerut in cadrul unei comisii paritare ce a avut loc la Inspectoratul Scolar Judetean eliminarea acestei situatii, pentru a se da dreptul cat mai multor dascali sa aiba un loc de munca.

"Sunt oameni care au avut anul trecut si cate doua servicii, in doua unitati scolare. Au fost cadre care au avut doua norme. Un cadru didactic de la o gradinita mintea directoarea ca merge la niste tratament si dansa mai era si psiholog scolar la o alta scoala. Nu este singurul caz. Un alt profesor lucra la Primarie si avea si norma intreaga la un liceu din Botosani. Codul Muncii le permite sa aiba doua servicii, dar nu este normal", a spus Maria Tiprigan.

De asemenea, liderul SIP sustine ca nu in toate scolile au fost date toate posturile pentru a fi ocupate, pentru ca sunt titulari care  vor ore in plus.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senatorul Federovici: „În plan personal, sunt mândră de realizările guvernării PSD”

astăzi, 21:12
121

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, a transmis un punct de vedere cu privire la impactul guvernării social-democraților asupra românilor și la situația critică în care part...

O secție de votare din municipiul Botoșani își schimbă adresa

astăzi, 21:02
87

Locuitorii domiciliați pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Botoșani, care obișnuiau să voteze la Secția nr. 77, amenajată la Școala Generală nr. 3, sunt nevoiți să se deplaseze că...

Lista medicamentelor compensate a crescut cu 17 tipuri de molecule pentru boli cronice

astăzi, 20:39
74

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, prin inte...