Tineri trimişi în judecată pentru zeci de înşelăciuni şi falsuri!

Tineri trimişi în judecată pentru zeci de înşelăciuni şi falsuri!
Mai bine de un an şi jumătate au fost cercetaţi doi tineri, unul din Botoşani şi unul din Iaşi, în sarcina cărora au fost puse zeci de acte materiale de înşelăciune, fals în înscrisuri, instigare la fals.

Recent, însă, Eduard A. şi Alexandru V. au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Mai mult, parte civilă în proces s-a constituit Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 800 de lei, reprezentând cuantumul unei burse sociale de care Alexandru V. a beneficiat precum şi valoarea cazării, de care a fost scutit, apelând la un alt fals.

Cei doi au ajuns în faţa anchetatorilor în aprilie 2015, atunci când au avut loc mai multe descinderi în Iaşi şi Botoşani, în urma cărora Alexandru V. a şi fost reţinut. La momentul respectiv, s-a aflat doar că acesta ar fi determinat un cetăţean moldovean să cumpere un autovehicul înmatriculat în Lituania prin folosirea unui mijloc fraudulos, respectiv un înscris falsificat. S-a reţinut de asemenea că documentele vehiculului ar fi fost contrafăcute de Eduard A., din municipiul Iaşi. Când au luat-o însă pe urmele întregii afaceri, anchetatorii au descoperit că cei doi puseseră pe picioare o adevărată afacere cu maşini, cărora le falsificau orice- de la documente la poliţe de asigurare, ba chiar şi un proces verbal de constatare a unei contravenţii, pe care Alexandru V. susţinea că ar fi primit-o atunci când se afla la volanul unei maşini pe care voia să i-o vândă unui client. Mai mult, i-a şi cerut bani clientului să-şi plătească aşa-zisa amendă. După ce "pregăteau" maşinile într-un service auto din municipiu şi falsificau documentele, tinerii le vindeau în Republica Moldova, Ucraina sau chiar Lituania.

Urmează ca instanţa să stabilească primul termen de judecată în procesul celor doi.

Despre percheziţiile care i-au vizat pe cei doi, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:
FOTO Percheziţii ale mascaţilor la o spălătorie auto din municipiul Botoşani! 

 

Spune-ne opinia ta