Ţigări de contrabandă de peste un milion de euro, capturate de DIICOT Botoşani!

Ţigări de contrabandă de peste un milion de euro, capturate de DIICOT Botoşani!
Că România a devenit în ultimii ani o bună piaţă de desfacere a ţigărilor de contrabandă nu mai miră pe nimeni, preţul ţigărilor tot în creştere oferind şi motivul pentru care fumătorii apelează la astfel de "artificii". Şi încă nu am ajuns la preţul ţigărilor din Uniunea Europeană.

Se întâmplă însă ca uneori, transporturile de ţigări să fie oprite înainte ca pachetele să fie împrăştiate prin ţară. Aşa s-a întâmplat cu un transport ilegal, de 670.000 de pachete de ţigări, în valoare de 1,3 milioane de euro, să fie capturat de procurorii DIICOT Botoşani. Totul s-a întâmplat la finalul lunii august, în apropiere de Bucureşti, când poliţiştii de frontieră au primit un pont: un autocamion încărcat cu ţigări înmatriculat în Turcia, suspect de implicare în activităţi ilegale, urma să intre în ţară.

Anchetatorii DIICOT au monitorizat autocamionul încă de la intrarea în ţară, aflând că plecase de la o firmă din Turcia şi urma să ajungă la o altă firmă din Republica Moldova. La un moment dat, şoferul autocamionului l-a băgat sub un pod de pe autostrada A2, unde a stat trei zile, simţind că ceva nu e în regulă. Ulterior, a intrat în Bucureşti şi a descărcat marfa într-un service auto din cartierul Militari. În ciuda eforturilor anchetatorilor de a pune la punct un fragrant, procedura a durat mai mult decât descărcarea camionului, astfel că în momentul în care aveau toate documentele necesare, procurorii n-au mai găsit camionul în service, ci doar ţigările, 670.000 de pachete de "President".

Mai mult, şoferul camionului, un cetăţean turc, a părăsit vehiculul şi a ieşit din ţară ca pasager al unui autoturism, tot prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, dar din câte se pare cu o altă maşină, în calitate de pasager. Camionul a fost adus la Botoşani, cercetările continuând în această speţă.

 

Spune-ne opinia ta