Ţigări de contrabandă de peste un milion de euro, capturate de DIICOT Botoşani!

Ţigări de contrabandă de peste un milion de euro, capturate de DIICOT Botoşani!
Că România a devenit în ultimii ani o bună piaţă de desfacere a ţigărilor de contrabandă nu mai miră pe nimeni, preţul ţigărilor tot în creştere oferind şi motivul pentru care fumătorii apelează la astfel de "artificii". Şi încă nu am ajuns la preţul ţigărilor din Uniunea Europeană.

Se întâmplă însă ca uneori, transporturile de ţigări să fie oprite înainte ca pachetele să fie împrăştiate prin ţară. Aşa s-a întâmplat cu un transport ilegal, de 670.000 de pachete de ţigări, în valoare de 1,3 milioane de euro, să fie capturat de procurorii DIICOT Botoşani. Totul s-a întâmplat la finalul lunii august, în apropiere de Bucureşti, când poliţiştii de frontieră au primit un pont: un autocamion încărcat cu ţigări înmatriculat în Turcia, suspect de implicare în activităţi ilegale, urma să intre în ţară.

Anchetatorii DIICOT au monitorizat autocamionul încă de la intrarea în ţară, aflând că plecase de la o firmă din Turcia şi urma să ajungă la o altă firmă din Republica Moldova. La un moment dat, şoferul autocamionului l-a băgat sub un pod de pe autostrada A2, unde a stat trei zile, simţind că ceva nu e în regulă. Ulterior, a intrat în Bucureşti şi a descărcat marfa într-un service auto din cartierul Militari. În ciuda eforturilor anchetatorilor de a pune la punct un fragrant, procedura a durat mai mult decât descărcarea camionului, astfel că în momentul în care aveau toate documentele necesare, procurorii n-au mai găsit camionul în service, ci doar ţigările, 670.000 de pachete de "President".

Mai mult, şoferul camionului, un cetăţean turc, a părăsit vehiculul şi a ieşit din ţară ca pasager al unui autoturism, tot prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, dar din câte se pare cu o altă maşină, în calitate de pasager. Camionul a fost adus la Botoşani, cercetările continuând în această speţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1790

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1703

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1143

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...