Ţigări de contrabandă de peste 50.000 de lei, trecute peste Prut! FOTO, VIDEO

Ţigări de contrabandă de peste 50.000 de lei, trecute peste Prut! FOTO, VIDEO
 Ca urmare a schimbului de informaţii dintre poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut şi cei din Republica Moldova s-a reuşit reţinerea a doi cetăţeni moldoveni care intenţionau să comercializeze pe teritoriul României 112.500 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova. Ţigaretele în valoare de 50.790 lei au fost reţinute în vederea confiscării.

În data de 19 septembrie 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi Prut împreună cu autorităţile Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun.

În cadrul acestei acţiuni, lucrătorii Poliţiei de Frontieră Botoşani au descoperit, pe malul românesc al râului Prut, trei colete ce conţineau cantitatea de 112.500 ţigarete marca Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova.

În acelaşi timp poliţiştii de frontieră din Republica Moldova au depistat şi reţinut pe malul moldovenesc al râului Prut două persoane care au transportat cu ajutorul unei bărci colete cu ţigări de pe malul moldovenesc al Prutului pe cel românesc.

Pe timpul cercetărilor efectuate împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin s-a stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni moldoveni, care intenţionau să comercializeze ţigaretele pe teritoriul României. În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 50.790 lei a fost reţinută în vederea confiscării.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
30

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
857

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
369

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...