Tichetele de vacanta pot fi folosite de Pasti

Tichetele de vacanta sunt disponibile pe piata de ieri, iar companiile interesate le pot achizitiona de la unitatile emitente, a declarat, ieri, ministrul Turismului, Elena Udrea, intr-o vizita a zonei Comana din judetul Giurgiu. Udrea a adaugat ca tichetele achizitionate de catre firmele interesate pot fi folosite chiar si de Pasti.

Ordonanta Guvernului, aflata in vigoare, prevede ca institutiile din sectorul bugetar pot emite tichete de vacanta, cu valori nominale de 10, 20, 30, 40 si 50 lei, urmand sa plateasca unitatilor afiliate cu care au incheiat contracte pentru decontarea tichetelor de vacanta contravaloarea acestora, dupa prestarea serviciilor de turism.

Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de tichete de vacanta este contravaloarea a sase salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal.

Legea prevede ca angajatul care a beneficiat de tichete de vacanta nu mai beneficiaza de prima de vacanta in cursul anului respectiv sau de bilete de odihna.

Sumele corespunzatoare tichetelor de vacanta acordate de catre angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit si se deduc din baza impozabila in cazul microintreprinderilor care au optat pentru plata impozitului pe profit.

Guvernul a estimat ca, in 2009, aproximativ 100.000 de angajati ar putea beneficia de tichete de vacanta, iar scutirile la impozite prevazute de lege ar putea diminua cu 35.992.800 lei incasarile la bugetul de stat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
166

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
87

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
48

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...