Tichetele de vacanta: doar pe teritoriul Romaniei sau peste tot in UE?

Tichetele de vacanta: doar pe teritoriul Romaniei sau peste tot in UE?

ELENA UDREA, ministrul Turismului

Tichetele de vacanta pot fi utilizate doar pe teritoriul Romaniei, insa alte tari care le folosesc, ca Franta de pilda, permit utilizarea lor in tot spatiul UE. Si Ungaria foloseste tichete de vacanta la fel ca Romania, adica doar pe teritoriul national, insa autoritatile de la Budapesta admit ca sunt voci care cer extinderea sistemului in toate tarile UE.

Ministrul de Finante, Gheorghe Pogea, a explicat pentru HotNews.ro ca Romania n-a notificat Comisia Europeana cand a decis sa sprijine industria hoteliera din Romania si ca, in opinia sa, noile reguli nu incalca legislatia europeana.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a explicat ca tichetele de vacanta se vor acorda in limita a sase salarii minime brute pe economie si pot fi folosite pe teritoriul Romaniei, iar cei care sunt de acord sa foloseasca la plata aceste tichete se numesc unitati afiliate si trebuie sa fie avizate de Ministerul Turismului pentru a functiona in acest domeniu".

Proiectul ordonantei de urgenta prevedea chiar sanctiuni pentru utilizarea tichetelor in afara Romaniei.

“Constituie contraventie si se sanctioneaza cu retragerea licentei in turism utilizarea tichetelor de vacanta pentru achizitionarea de servicii turistice in afara teritoriului Romaniei
, se arata in articolul 6, aliniatul 2 din proiectul de ordonanta adoptata de Guvernul Boc.

Nu e clar daca prevederea a fost pastrata. Reprezentantii ministerului turismului au refuzat sa puna la dispozitia HotNews.ro textul adoptat miercuri. Ordonanta nu apare inca in pagina electronica a Monitorului Oficial.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a explicat pentru HotNews.ro ca "nicaieri in textul ordonantei nu scrie explicit ca tichetele pot fi folosite doar pe teritoriul Romaniei", dar a admis ca nu pot fi utilizate in alte tari.

Ministrul Pogea a mai spus ca Guvernul Boc nu a notificat Comisia Europeana cand a adoptat ordonanta, deoarece nu considera ca ajutorul dat industriei hoteliere romanesti intra la categoria ajuarelor de stat sanctionabile de Bruxelles sau ca masura incalca regulile competitiei din spatiul UE.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
86

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
242

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
126

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...