Testarile angajatilor de la Garda Financiara incep in 11 iulie. Rezultatele se vor anunta la inceputul lunii septembrie

Testarile angajatilor de la Garda Financiara incep in 11 iulie. Rezultatele se vor anunta la inceputul lunii septembrie
Testele functionarilor publici din Finante vor incepe in 11 iulie cu angajatii Garzii Financiare, ultimii programati fiind cei de la Autoritatea Vamilor. Rezultatele vor fi cunoscute la inceputul lunii septembrie, dupa ce comisia de examinare - formata din reprezentanti ai Ministerului si ai Asociatiei Nationale a Functionarilor Publici - va publica rezultatele, au declarat pentru HotNews oficiali ANAF.

Potrivit acestora, angajatii vor da o proba scrisa, urmata in doua zile de un interviu. Cei care ocupa functii de conducere vor trebui sa obtina 70 de puncte din 100, iar cei din functiile de executie avand nevoie de minim 50 de puncte pentru a trece examenul. "Daca sunt doi angajati si un singur post, fireste ca va ramane cel care obtine nota cea mai mare. Daca niciunul nu obtine punctajul minim, pleaca amandoi", au mai spus oficialii citati.

"Nu se vor da salarii compensatorii. Nu vor fi disponibilizari pe criterii sociale, ci doar pe criterii profesionale. Daca intr-o familie sunt doi angajati in institutie, iar ei nu au perfomante, ambii vor pleca acasa. ANAF si structurile sale nu pot mentine angajatii pe criterii sociale sau alte criterii. Va fi o testare profesionala, unde vom fi asistati de sindicate. Testarea va fi in limita cadrului legal", a precizat anterior si presedintele ANAF, Sorin Blejnar.


Seful Resurselor Umane din ANAF si-a inaintat demisia


Gheorghe Stambelu, directorul Directiei Umane din ANAF, i-a inaintat demisia vineri dupa amiaza presedintelui institutiei, Sorin Blejnar, din motive profesionale. Potrivit unor surse apropiate institutiei, motivele demisiei ar fi legate de reorganizarea ANAF, Stambelu nefiind de acord cu propunerile oficiale, scrie HotNews.

Gheorghe Stambelu cumula functiile de sef resurse umane la Directia Vamilor (unde este titular din 2005) si prin detasare, conducerea Resurselor Umane din cadrul ANAF.

Surse din conducerea institutiei au confirmat pentru HotNews plecarea iminenta a sefului resurselor umane, declarand ca Stambelu a fost deranjat de oameni din linia a doua care nu au participat la nicio reorganizare de companie si care acum isi impuneau punctele de vedere. "Sunt oameni fara mare experienta ale caror opinii contau mai mult in ochii conducerii decat cele ale lui Stambelu, iar acesta s-a simtit oarecum lezat. Asemenea reorganizari se fac dupa niste proceduri si reguli, nu la plezneala. Urmarea e ca mai multi comisari din Garda Financiara au anuntat ca vor sa dea institutia in judecata pentru a fi reangajati", au mai spus sursele citate.


Garda Financiara Botosani a concediat 19 angajati!


La sfarsitul lunii iunie, 19 angajati de la Garda Financiara Botosani au primit preavizele de concediere. Masura a fost luata de presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, si face parte din programul de restructurare a Garzii Financiare.

"S-au primit preavizele pentru 19 salariati din 23. Preavizul este pentru o perioada de 30 de zile, iar in perioada 11-15 iulie se vor sustine concursurile", declara pe 24 iunie Corneliu Mihai, comisar-sef la Garda Financiara Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
72

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
35

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
546

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...