Termen prelungit pentru înscrierea cadrelor didactice care vor să facă parte din Corpul naţional al experţilor!

Termen prelungit pentru înscrierea cadrelor didactice care vor să facă parte din Corpul naţional al experţilor!
Ministerul Educaţiei a prelungit termenul de înscriere online pentru cadrele didactice care doresc să intre în Corpul naţional al experţilor. Deşi ultima zi de înscrieri am fost pe 5 martie, termenul a fost prelungit până pe data de 12 martie.

Odată cu această modificare se vor decala şi celelalte termene, conform unei noi planificări pe care Ministerul Educaţiei o va transmite Inspectoratelor Şcolare până cel târziu pe 7 martie.

Până în prezent, la nivelul judeţului Botoşani s-au înscris 293 de cadre didactice.

“Dosarele inspectorilor şcolari vor fi evaluate de Ministerul Educaţiei, iar dosarele celorlalţi vor fi evaluate de către o comisie de la nivel judeţean. Preşedinte va fi inspectorul general adjunct Horia Negrescu şi câte doi inspectori la fiecare 250 dosare depuse. Din comisie va mai face parte consilierul juridic al instituţiei şi un inspector şcolar de la reţea şcolară“, a spus Daniel Botezatu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Cei care doresc să intre în Corpul experţilor trebuie să acumuleze minim 70 de puncte, dintr-un total de 100.

Cadrele didactice care nu vor reuşi să acceadă în aceastră structură nu vor mai putea participa la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de conducere şi de indrumare şi control.

Citeste si: Furcile caudine ale Corpului national al expertilor pentru un post de director sau inspector scolar!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1189

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
326

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
307

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...