Teoria unui psiholog italian: Violenta genetica a decreteilor - cauza delictelor comise de romani in Italia!

O teorie socanta despre romani a inceput sa circule in Italia, dupa recentele evenimente de violenta de care au fost acuzati tineri romani, cum ar fi violurile de la Guidonia sau Caffarella. Conform teoriei, asa-numitii decretei, adica romanii nascuti intre 1966- 1989 ar fi caracterizati de un grad de violenta superior mediei.

Punctul de plecare al psihologului italian Margherita Carotenuto este afirmatia (nesustinuta prin dovezi) ca delictele comise de romani ar fi mai violente decat cele comise de alti imigranti stabiliti in Italia. Romanii, conform Margheritei Carotenuto, "chiar in situatii aparent normale ucid cu o usurinta si o precizie impresionante".

Continuand afirmatiile aberante, Carotenuto generalizeaza si aduce ca "argument" o presupusa perceptie minimalizatoare asupra vietii umane din partea romanilor: "Unii au remarcat deja aceasta lipsa de valoare atribuita vietii umane, chiar propriei vieti, nu doar cea a victimelor. Ei (romanii n.red.), pentru cateva monede sau obiecte fara valoare, risca sa-si lase pielea".

Urmatorul pas in dezvoltarea teoriei este schitarea unui profil de monstri al tuturor romanilor imigranti: "Exista un comportament deviant la romani, aproape intotdeauna imigrati clandestini, dar nu neaparat, care se percepe ca o furie neomeneasca, departe de orice e uman".

La conferinta a fost prezent si Gabriel Rusu, fost consilier adjunct in primaria Romei, el insusi nascut in perioada luata in vizor de "analiza", care a declarat pentru Gazeta Romaneasca: "Am ramas cu gura cascata, doamna psiholog a spus ca suntem in masura sa afirmam ca acele persoane, in marea lor majoritate, vor fi persoane violente. Multi din sala au fost surprinsi. In pauza am incercat sa contrazic teoria, vorbind cu una din relatoare, si i-am cerut sa nu generalizeze asemenea presupuneri. I-am cerut, de asemenea, sa pot interveni pe parcursul discutiilor. Nu a vrut sa vorbeasca, dar mi-a spus ca vom discuta dupa reinceperea lucrarilor. Dar dupa pauza Margherita Carotenuto a repetat concluzia sa, adaugand: “ca sa raspund fostului consilier adjunct, romanii au vrut sa uite aceasta drama, crezand ca vor sterge cu buretele, dar sa stiti ca efectele acestei drame au ramas, sa nu credeti ca cineva poate sa le stearga efectele".

O alta romanca prezenta a incercat sa dea o replica, dar i s-a raspuns ca nu sunt prevazute interventii din partea publicului.

Cititi un tulburator material din Peninsula, redactat pentru HotNews de botosaneanca Miruna Cajvaneanu!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
50

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
213

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
124

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...