Tentativă de păcăleală, "răsplătită" cu arest preventiv! Cum s-a gândit un botoşănean să-şi îngroaşe buzunarele!

Tentativă de păcăleală, "răsplătită" cu arest preventiv! Cum s-a gândit un botoşănean să-şi îngroaşe buzunarele!
Un hoţ de carieră s-a gândit că, dacă tot e prins la fiecare găinărie pe care o comite, să-şi schimbe modul de operare şi să încerce să câştige mult, cu muncă puţină. Numai că planul nu i-a mers aşa de bine, astfel că s-a trezit din nou la "răcoare".

M.A., din Durneşti, este un cunoscut al instanţelor din judeţ, fiind judecat şi condamnat de mai multe ori pentru furt calificat, cu sau fără complici. A adunat condamnări peste condamnări şi, abia ieşit din puşcărie de mai puţin de un an, s-a gândit cum să mai facă un ban.

Şi-a pus multifuncţionala la treabă şi a scos la imprimantă câteva bancnote. Dorind să afle dacă îi va reuşi pasienţa, a luat o "bancnotă" de 100 de lei şi s-a dus la un magazin din satul Dângeni, de unde şi-a cumpărat nişte mărunţişuri. Când să-şi ridice încasările, administratorul magazinului a remarcat că ceva nu e în regulă cu bancnota şi a sesizat Poliţia.
 
Astfel că suspectul s-a trezit cu anchetatorii la uşa, care i-au făcut percheziţie domiciliară. Cu această ocazie, s-a descoperit încă o bancnotă de 100 de lei şi multifuncţionala buclucaşă. Anchetatorii cred că şi echipamentul de scanare şi imprimare a ajuns în casa individului tot în urma unui furt.
Luni, anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de individ, iar marţi, magistraţii Judecătoriei Săveni au fost de acord cu propunerea de arestare preventivă a acestuia. "Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni de luare a măsurii arestului preventive a inculpatului. Dispune arestarea preventivă a inculpatului A.M., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare de monede, pe o durată de 30 de zile, de la 05.01.2016 la 03.02.2016, inclusiv. Respinge ca fiind neîntemeiată cererea inculpatului de luare a măsurii arestului la domiciliu", după cum se arată în decizia instanţei.
Inculpatul a contestat măsura arestului preventiv.

 

Spune-ne opinia ta