Temperaturi ridicate urmate de precipitaţii! Prognoza meteo pentru următoarele zile

Temperaturi ridicate urmate de precipitaţii! Prognoza meteo pentru următoarele zile
Dacă nu v-aţi săturat de căldură, ultima săptămâna a lunii august ne va furniza acele temperaturi cărora să le ducem dorul la iarnă. Urmează, potrivit specialiştilor, o săptămână în care canicula va alterna cu zile sau nopţi ploioase, de natură să răcorească şi să ude atmosfera, dar mai ales pământul care suferă în continuare din cauza secetei.

Estimările meteorologice arată că duminică, temperaturile vor oscila între 32ºC şi 16ºC. Cerul va fi senin în cea mai mare parte, iar vântul va sufla slab din sector sud- estic. O maximă de 32ºC se va înregistra şi luni, pe fondul unui cer senin, însă în timpul nopţii, atunci când minima va coborî la 17ºC, sunt posibile furtuni însoţite de descărcări electrice. Vântul se va roti din nord- vest şi va avea intensificări.

Ziua de marţi va avea un aspect închis şi sunt posibile averse sau furtuni cu fulgere. În timpul nopţii sunt însă anunţate astfel de furtuni, astfel că ne aşteptăm ca meteorologii să amită avertizări de tip cod galben. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 27ºC şi 17ºC. Cam la fel va fi şi ziua de miercuri, atunci când sunt anunţate averse dimineaţa şi precipitaţii în timpul nopţii. Cerul va fi mai mult noros, iar temperaturile vor oscila între 26ºC şi 16ºC.

Joi, cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab la moderat cu unele intensificări predominant din sector nord- vestic. Maxima va fi de 25ºC în timp ce minima va coborî la 15ºC. Vineri dimineaţă, cerul va fi parţial noros, vântul va mai slăbi în intensitate iar temperaturile vor avea valori cuprinse între 28ºC şi 16ºC. După-amiază sunt anunţate averse slabe cantitativ, care vor fi urmate însă de furtuni ce vor lăsa 9 litri pe metru pătrat.

Dimineaţa de sâmbătă va aduce alte averse, însă ulterior cerul se va mai degaja. Vântul va sufla din nord- est iar temperaturile vor oscila între 29ºC şi 17ºC. Deşi cerul zilei de duminică va fi parţial noros, se va încălzi, astfel că luna august se va încheia cu o maximă de 31ºC, în timp ce minima va fi de 17ºC. În timpul nopţii sunt anunţate alte averse, dar nu importante cantitativ.

Ploile prognozate pentru această săptămână sunt dorite, în special de agricultori, deoarece măsurătorile nivelului de umiditate în sol nu sunt deloc încurajatoare pentru zona Moldovei şi pentru judeţ. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în stratul de sol 0-20 cm, conţinutul de apă prezintă valori deosebit de scăzute (secetă pedologică extremă) în toată Moldova. De asemenea, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm este cea mai scăzută în nordul judeţului Botoşani (foto).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

astăzi, 21:09
148

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

astăzi, 19:53
83

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...

Ei sunt cei mai buni: Elevii care vor reprezenta județul Botoșani la Olimpiada Națională de Chimie!

astăzi, 19:12
416

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat rezultatele finale și lotul care va reprezenta județul la Olimpiada Națională de Chimie. 12 elevi din unitățile de învățăm...