Telecomanda cu bacterii

Telecomanda cu bacterii

 telecomanda cu bacterii  

Nu puneti mana la gura dupa ce folositi masina de spalat sau portofelul si nu mancati popcorn cu mana in care tineti telecomanda. Majoritatea obiectelor pe care puneti mana au microbi, dar doar o mica parte dintre ei va si afecteaza sanatatea. Din 60.000 de tipuri de germeni cu care oamenii intra in contact zilnic, doar 1-2% sunt periculosi pentru persoanele cu imunitatea normala, afirma Philip Tierno de la New York University, citat de ABC News. Cea mai buna solutie de a va proteja de bacterii este sa va spalati pe maini inainte de a duce mana la gura sau la fata.

Portofelele barbatilor si gentile femeilor

Nu va puneti geanta pe jos", va sfatuieste medicul Philip Tierno de la New York University. Acesta sustine ca numeroase femei ignora aceasta recomandare si-si asaza geanta chiar si pe podeaua de la toaleta. Cel mai bine este sa o puneti pe un scaun. Nici bacteriile din portofele nu sunt de neglijat, iar cele mai multe dintre ele se gasesc pe bancnote si mai putin pe monede, pentru ca metalele distrug adeseori bacteriile.

"Portofelele barbatilor contin cele mai multe bacterii"
, afirma Charles Gerba, profesor de microbiologie la University of Arizona. Pentru ca de cele mai multe ori barbatii isi tin portofelele in buzunar, acestea sunt aproape de temperatura corpului, propice pentru inmultirea bacteriilor. "Dupa ce luati ceva din portofel, spalati-va pe maini", va recomanda Tierno.

Nu tineti telecomanda cu aceeasi mana cu care mancati cand va uitati la televizor. Majoritatea persoanelor nu-si dezinfecteaza niciodata telecomenzile, observa Charles Gerba. Aveti grija mai ales la cele din hoteluri, pentru ca sunt cele mai murdare obiecte din camera. Medicii va sfatuiesc sa curatati telecomenzile saptamanal si chiar mai des daca este bolnav cineva din familie.

Atentie la hainele ude, la butoanele de la lift si la automate

Nici masina de spalat nu este ferita de bacterii. Foarte putini oameni isi spala rufele cu apa fierbinte, iar cand le pun la uscat risca sa-si transfere bacteriile de pe haine pe maini, spun specialis tii. Pe o lenjerie intima se gasesc 0,1 grame de materii fecale, echivalentul a aproximativ 100 de milioane de bacterii E.coli, spune Gerba. Spalati mai intai hainele care necesita si o albire, pentru ca masina sa se dezinfecteze, si apoi pe cele colorate. Hainele au mai multi germeni decat acum 50 de ani“, sustine Charles Gerba.

Butoanele de la lift, de la automate sau telefoane sunt si ele o sursa de bacterii si virusuri. Pline de surprize nepla cute sunt si toaletele din avion. Desi sunt curatate frecvent, se murdaresc foarte repede din cauza numarului mare de oameni care le folosesc intr-un termen scurt, iar cea mai frecventa bacterie este E.coli. Bacteriile se gasesc inclusiv pe carucioarele de la supermarket, iar acestea pot ajunge nu doar pe maini, ci si pe alimente. Un studiu realizat de Charles Gerba a demonstrat ca bacteria E.coli se gasea pe aproape jumatate din carucioarele de la magazine.

Medicii sustin ca nu toate bacteriile sunt periculoase.  In mod normal, organismul e tapetat cu bacterii care ne protejeaza. Atunci cand luam antibiotice, acestea ucid o parte dintre bacterii, lasand zone din organism neprotejate. Din acest motiv, apar diverse afectiuni dupa un tratament cu antibiotice“, explica Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals“ din Bucuresti.

"In mod normal, organismul este tapetat cu bacterii care ne protejeaza. Atunci cand luam antibiotice, acestea ucid o parte dintre bacterii. Din acest motiv, apar diverse afectiuni dupa un tratament cu antibiotice.", precizeaza Adrian Streinu Cercel, prof. dr. specialist boli infectioas
e


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
611

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
300

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
98

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...