Tehnici rapide si sigure pentru a scapa de sughit

Tehnici rapide si sigure pentru a scapa de sughit
Sughiturile sunt foarte enervante, nu le putem controla si ne pun in imposibilitatea de a putea continua o discutie. Expertii spun ca acestea sunt de obicei o reactie la tulburarile digestive si sunt mai enervante decat orice altceva. Afla cum poti scapa usor si rapid de sughituri.

Indulceste sughitul, te sfatuieste How Stuff Works. Daca ai o senzatie de dulce in gura poti scapa repede de sughit. Pune sub limba putin zahar si vei scapa de sughit.

Unii doctori recomanda ca atunci cand nu poti scapa de sughit sa iti bagi degetele in urechi si stai asa cateva secunde. Ai foarte mare grija sa nu impingi foarte mult degetele in interiorul urechilor.

Daca cineva te va speria, acest lucru va coplesi nervul vagus si te vei opri din sughitat.

Apa este foarte importanta atunci cand sughiti. Cateva inghitituri de apa si sughitul dispare. De asemenea, poti face gargara cu apa pentru a scapa de enervantul sughit.

Daca vei scoate limba si vei trage de ea, este posibil sa scapi de sughit.

O alta solutie pentru a scapa de sughit este sa te gadili pe cerul gurii cu o bucata de tampon de bumbac.

Tine-ti respiratia cat de mult poti. Procedura este asemanatoarea celei pe care o faci inainte de a sari intr-o piscina. In acest mod diafragma se va relaxa si se opresc contractiile care provoaca sughitul.

"Impacheteaza" sughiturile. Iei o punga de hartie si o vei tine in fata nasului si a gurii si vei inspira si expira adanc. Acidul carbonic acumulat in punga trece in sange si opreste sughitul.

Invata sa mananci incet. Daca esti una dintre persoanele care mananca foarte repede, este foarte posibil sa sughiti des. Incearca sa mananci incet si sa iei cate o inghituri mica de apa pentru a mentine aportul de aer la un nivel minim.

Nu manca foarte mult. Prea multa mancare in stomac poate duce la sughit. Unii experti spun ca prin sughit organismul iti sugereaza sa te opresti din mancat pentru ca sistemul digestiv sa aiba timp sa proceseze mancarea.

Evita mancarea picanta. Condimentele in exces pot irita captuseala esofagului si stomacul. In acelasi timp, produsele picante pot face ca acidul din stomac sa se scurga in esofag, toate acestea ducand la sughit.

Ca si alimentele, bauturile pot irita esofagul si stomacul. Consumul marit de alcool poate duce la indigestie acuta, aparatul digestiv va deveni iritat si se poate ajunge la sughit.

Daca nu merge cu metodele care nu includ medicamente, incearca doua comprimate de Antacid.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
124

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
90

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
82

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...