Taximetristii, in razboi cu piratii auto: "Nu îi putem stârpi", spune directorul Camerei Taximetriştilor din Botoşani!

Taximetristii, in razboi cu piratii auto: "Nu îi putem stârpi", spune directorul Camerei Taximetriştilor din Botoşani!
Fenomenul pirateriei auto este greu de stârpit la Botoşani, între taximetrişti şi cei care practică transportul ilegal de persoane ducându-se un adevărat război.

Taximetriştii se plâng că piraţii auto le suflă clienţii de sub nas, iar în ultima perioadă tupeul acestora este atât de mare încât au ajuns să parcheze şi să îşi racoleze clienţii chiar din staţiile de taxi.

Administratorii firmelor de transport în regim de taxi au făcut front comun pentru anihiliarea pirateriei auto, însă până acum, susţin reprezentanţii Camerei Taximetriştilor, toate eforturile au fost în zadar, dat fiind că şi legislaţia din domeniu este una mult prea permisivă şi cu sancţiuni mult prea uşoare.

"Avem o problemă destul de controversată cu piraţii auto care au ajuns până acolo încât să ocupe locurile taximetriştilor de la Biserica Sfântul Gheorghe. Acolo e o staţie fixată prin Hotărâre de Consiliu Local pentru servicii de taximetrie, iar piraţii stau lângă ei şi trag clientul efectiv de mână", a declarat Iulian Bauer, directorul Camerei Taximetriştilor din Botoşani.

Bauer a precizat că au fost facute numeroase sesizări şi la Primărie, şi la Poliţia Rutieră, şi au fost deschise inclusiv acţiuni în instanţă, însă singurele sancţiuni pe care le-au primit piraţii auto au fost doar câteva amenzi care nu i-au împiedicat să iasă zilnic în stradă.

"Nu îi putem stârpi de acolo, este o matcă puternică a piraţilor care le iau pâinea de peste zi a taximetriştilor autorizaţi. Probleme sunt şi în bariera Sucevei, dar văd că Poliţia Rutieră îşi face treaba în ultimul timp, vine şi stă acolo maşina Poliţiei de dimineaţă până seara şi nu îi mai văd", a adăugat Bauer.

Potrivit acestuia, cele mai piratate rute ar fi cele care duc către Copălău, Dorohoi, Săveni şi Suceava.

Iulian Bauer susţine că, potrivit din informaţiilor pe care le deţine, ar fi circa 100 de piraţi auto.

Pe lângă războiul pe care îl duc cu taximetriştii, piraţii auto duc un adevarat adevărat război şi între ei. Ultimul scandal între doi piraţi auto s-a înregistrat chiar luni.

Pe lîngă faptul că cei care practică transportul ilegal de persoane nu respectă nicio lege, ei pun într-un real pericol, de multe ori, viaţa celor pe care îi iau la ocazie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
265

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
297

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
112

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...