Taxă de examinare propusă de un instructor auto botoșănean

Deficitul de personal cu care încă se confruntă Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Botoșani a fost un subiect redeschis în cadrul ședinței Comisiei privind siguranța rutieră din județ, de marți.

Taxă de examinare propusă de un instructor auto botoșănean

Unul dintre instructorii auto prezenți la întâlnire a venit cu o propunere și a solicitat reprezentanților Instituției Prefectului să o transmită mai departe Guvernului. Resursele financiare pentru angajarea de personal nou să provină din introducerea unei taxe de examinare care să fie plătită de cei care vor să obțină permisul de conducere.

"O taxă de examinare ar fi sursa de finanțare, ca în orice stat din Europa. Acest serviciu în Europa este plătit. Cetățeanul plătește. În momentul în care există resurse financiare Guvernul poate mări numărul de personal. E singura soluție, degeaba dăm noi sub preș, asta este singura soluție. Dacă rămâneți în forma asta decalajul se mărește cu o săptămâna la fiecare lună. Nu e altă soluție decât mărirea numărului de personal și ca sursă de finanțare o taxă de examinare", a spus Gheorghe Ursuleanu.

"În toată lumea se plătește și cred că ar fi mulțumiți toți să dea o taxă să se știe că dă examenul în câteva zile și să nu mai stă patru luni. Personal se găsește", a spus un alt instructor auto, care a amintit că la un moment dat a existat o astfel de taxă, în cuantum de 6 lei.

Șeful Serviciului Permise și Înmatriculări a precizat că și la ora actuală sunt anumite taxe care se achită de către cei care se adresează instituției.

"Serviciile de înmatriculări și eliberări permise sunt cu vârf și îndesat plătite de cetățean pentru că dacă adunăm sumele din chitanțe se adună, dar nu se întorc. Probabil că sunt venit într-un buget mare", a menționat Marian Ciornea, șeful Serviciului Permise și Înmatriculări. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1292

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
1005

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1714

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...