Taxă de examinare propusă de un instructor auto botoșănean

Deficitul de personal cu care încă se confruntă Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Botoșani a fost un subiect redeschis în cadrul ședinței Comisiei privind siguranța rutieră din județ, de marți.

Taxă de examinare propusă de un instructor auto botoșănean

Unul dintre instructorii auto prezenți la întâlnire a venit cu o propunere și a solicitat reprezentanților Instituției Prefectului să o transmită mai departe Guvernului. Resursele financiare pentru angajarea de personal nou să provină din introducerea unei taxe de examinare care să fie plătită de cei care vor să obțină permisul de conducere.

"O taxă de examinare ar fi sursa de finanțare, ca în orice stat din Europa. Acest serviciu în Europa este plătit. Cetățeanul plătește. În momentul în care există resurse financiare Guvernul poate mări numărul de personal. E singura soluție, degeaba dăm noi sub preș, asta este singura soluție. Dacă rămâneți în forma asta decalajul se mărește cu o săptămâna la fiecare lună. Nu e altă soluție decât mărirea numărului de personal și ca sursă de finanțare o taxă de examinare", a spus Gheorghe Ursuleanu.

"În toată lumea se plătește și cred că ar fi mulțumiți toți să dea o taxă să se știe că dă examenul în câteva zile și să nu mai stă patru luni. Personal se găsește", a spus un alt instructor auto, care a amintit că la un moment dat a existat o astfel de taxă, în cuantum de 6 lei.

Șeful Serviciului Permise și Înmatriculări a precizat că și la ora actuală sunt anumite taxe care se achită de către cei care se adresează instituției.

"Serviciile de înmatriculări și eliberări permise sunt cu vârf și îndesat plătite de cetățean pentru că dacă adunăm sumele din chitanțe se adună, dar nu se întorc. Probabil că sunt venit într-un buget mare", a menționat Marian Ciornea, șeful Serviciului Permise și Înmatriculări. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Concurență mare pentru postul scos la concurs la Serviciul Pașapoarte

astăzi, 20:50
185

Postul de subofițer scos la concurs în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Botoșani este râvnit de un număr mare de persoane.Po...

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

astăzi, 16:05
514

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

astăzi, 14:37
239

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...