TAXA AUTO: Noua ordonanta de urgenta a fost publicata in Monitorul Oficial!

TAXA AUTO: Noua ordonanta de urgenta a fost publicata in Monitorul Oficial!
Noua ordonanta de urgenta, prin care se prevede ca triplarea taxei auto pentru masinile second - hand se aplica din 15 decembrie, a fost publicata in Monitorul Oficial.

Dupa ce activitatea la administratiile financiare a fost blocata toata ziua, oamenii pot plati taxa in varianta veche, iar institutiile isi vor prelungi programul pentru a rezolva cat mai multe dosare.

Initial, ordonanta publicata luni prevedea ca triplarea se aplica de la 8 decembrie, insa guvernul a revenit si va aplica noile reguli de la 15 decembrie. Proprietarii de vehicule care au platit saptamana aceasta taxa la valoarea majorata isi vor primi inapoi diferenta de bani.

Schimbarile taxei au fost insotite de formulari neclare si numeroase interpretari, iar in tara soferii protesteaza, nemultumiti ca masinile vechi vor avea in multe cazuri taxe mai mari decat suma cu care au fost cumparate.

In afara de faptul ca activitatea administratiilor financiare a fost blocata, functionarii nestiind ce grile de taxare sa aplice, in multe judete din tara soferii au protestat si au scandat impotriva guvernantilor, suparati ca noile taxe pentru inmatricularea de masini rulate sunt prohibitive.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...