Tânăra cuprinsă de flăcări joi dimineaţă, transferată într-o clinică de specialitate cu elicopterul SMURD! FOTO

Arsurile grave, inclusiv cele de căi aeriene, cu care a fost diagnosticată o tânără de 21 de ani, i-au determinat pe medicii botoşăneni să ceară transferul ei într-o clinică de specialitate, transfer care se face cu elicopterul SMURD, din cauza stării grave în care se află pacienta.

Tânăra cuprinsă de flăcări joi dimineaţă, transferată într-o clinică de specialitate cu elicopterul SMURD! FOTO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Prima misiune a elicopterului SMURD la Botoşani după mai bine de jumătate de an a avut ca scop transferul unei tinere din judeţ către Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi. Evaluarea medicilor arată că suprafaţa arsurilor este de aproximativ 30%.

Medicul Cristian Simionescu, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, spune că tânăra are arsuri de gradele I şi II.

"Am fost solicitaţi pentru preluarea unei victime de 21 de ani, de sex feminin, care prezenta arsuri de căi aeriene superioare, arsuri de gradele I şi II pe aproximativ 30% din suprafaţa corporală şi care a fost transferată elicopterului SMURD Iaşi", spune Cristian Simionescu.

Fata de 21 de ani, dintr-o localitate din afara judeţului, a fost cuprinsă de flăcări joi dimineaţă, după ce un recipient cu benzină, manevrat de viitorul ei soţ deasupra plitei, a luat foc. Imediat, flăcările au cuprins şi pătura cu care era învelită tânăra care dormea, aceasta suferind arsuri pe fese, mâini, picioare şi spate precum şi arsuri ale căilor respiratorii- cele mai grave, de altfel. Ţipând de durere, tânăra a fost cu greu intubată şi sedată pentru a fi evaluată de medicii din Unitatea de Primire a Urgenţelor. De partea cealaltă, partenerul ei de viaţă s-a speriat când a văzut flăcările şi a sărit pe geam, suferind şi el plăgi la nivelul abdomenului. El este internat în secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean Mavromati.

La sfârşitul lunii mai a anului 2016 avea loc ultima misiune la Botoşani a elicopterului SMURD ce deservea la acea vreme şi judeţul Botoşani. Două zile mai târziu, întregul echipaj îşi pierdea viaţa într-un cumplit accident în Republica Moldova. Au murit atunci pilotul Doru Gavril, originar din Viişoara, judeţul Botoşani, medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, de asemenea originar din judeţul Botoşani. Recent, însă, regiunea Moldovei a primit în exploatare un elicopter nou, care să transfere cazurile medicale urgente.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
809

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
255

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
222

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...