Sute de botoșăneni au luat cu asalt Bursa locurilor de muncă-FOTO

Sute de botoșăneni au luat cu asalt Bursa locurilor de muncă-FOTO
Sute de tineri, dar și botoșăneni trecuți de prima tinerețe, s-au adunat, joi dimineață, la Sala Polivalentă din municipiul Botoșani, pentru a participa la Bursa locurilor de muncă, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă în colaborare cu Primăria Botoșani.

Prezenți la eveniment au fost și prefectul Dan Nechifor, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, primarul Ovidiu Portariuc și Mihaela Huncă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean.

Rând pe rând, cei aflați în căutarea unui loc de muncă au discutat cu angajatorii prezenți la bursă și au lăsat cât mai multe CV-uri în speranța că se vor putea integra pe piața muncii, unii dintre aceștia fiind în căutarea unui loc de muncă stabil chiar și de câțiva ani.

Bursa locurilor de muncă a fost organizată joi și la Ștefănești și Hudești.

“Agenții economici ne-au pus la dispoziție 800 de locuri de muncă, peste 500 în Botoșani. Mulțumesc agenților economici, șomerilor, oficialităților pentru că ne-au onorat cu această prezență și nu în ultimul rând salariaților de la AJOFM care într-adevăr au făcut niște eforturi extraordinare. Eu le doresc să-și găsească un loc de muncă", a spus directorul AJOFM, Teodor Dimitiru.

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a afirmat că infrastructura existentă la nivelul județului decide și nivelul investițiilor, care duc la crearea de locuri de muncă. 

“Susținem locurile de muncă și dezvoltarea Botoșaniului. Să dea Dumnezeu să își găsească fiecare un loc de muncă iar noi autoritățile nu putem face altceva decât să creem premise pentru ca lucrurile acestea să devină realitate iar agenții economici să aibă un climat pentru a-și dezvolta și stabiliza afacerile în județul Botoșani", a spus șeful Consiliului Județean.


“Este o afluență destul de mare a celor care doresc și credem să o să își găsească un loc de muncă. Cred că ar trebui să vedem dacă într-adevăr acel segment, din punctul meu de vedere cel mai defavorizat între 40 și 49 de ani, așa cum reiese din statistici este prezent astăzi aici. Cred că nu sunt prezenți aici cei care nu sunt înregistrați în evidențele AJOFM pentru că dacă statisticile spun că avem un număr de 7.000 de șomeri sunt convins că numărul lor este mult mai mare", a afirmat și prefectul Dan Nechifor.

Primarul Ovidiu Portariuc a reiterat ideea că nivelul salarizării este problema pe piața muncii, motiv pentru care se impun luarea unor măsuri la nivel local pentru profesionalizarea forței de muncă.

“Mă bucur să avem o prezență atât de numeroasă și o ofertă atât de bogată a locurilor de muncă. Am cerut o statistică de la AJOFM și în ultimii patru ani s-au creat peste 5.000 de locuri de muncă în municipiul Botoșani. Asta arată că mediul economic se dezvoltă, se extinde. Astăzi am discutat cu fiecare agent economic în parte și sunt oferte de muncă destul de bogate, dar din păcate problema este nivelul salarizării. E nevoie de o profesionalizare a forței de muncă și creșterea nivelului salarizării. De asta ne propunem împreună cu Inspectoratul Școlar să realizăm acele școli profesionale și acea extensie a universității. Doar așa vom reuși să ridicăm nivelul calificării forței de muncă și odată cu aceasta și nivelul salarizării", a precizat primarul Ovidiu Portariuc.

Numărul total locuri de muncă puse la dispoziție la bursa de joi a fost de 692 , selectându-se în vederea ocupării un număr total de 349 persoane cu următoarea distribuție : 214 persoane în Municipiul Botoșani, 75 persoane în localitatea Hudești și 60 persoane în localitatea Ștefănești.

Numărul persoanelor încadrate pe loc a fost de 45 persoane cele mai multe în domeniul agricol ( tehnician agronom,tractorist mecanic agricol, îngrijitor animale, muncitor necalificat în agricultură).


















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași!

astăzi, 08:13
329

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
409

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...

Fugarul Ionel Arsene spune că s-ar putea sinucide în închisoarea din Botoșani din cauza condițiilor proaste!

astăzi, 07:10
240

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene, condamnat la 6 ani şi 8 luni pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de infl...