Suspecti cercetati pentru incendierea Bisericii din Parcul Tineretului!

Suspecti cercetati pentru incendierea Bisericii din Parcul Tineretului!
Au furat si au dat foc! Ancheta politistilor botosaneni este in plina desfasurare pentru stabilirea imprejurarilor in care biserica de lemn din Parcul Tineretului, din municipiul Botosani, a fost incendiata asta-noapte, dupa ce din interior au fost sustrase mai multe bunuri.

"In noaptea de 31.03/01.04.a.c., in jurul orei 02.00, in timpul activitatilor de patrulare, o patrula mixta formata dintr-un agent de politie si un subofiter de jandarm, au identificat si legitimat pe str. Parcul Tineretului din municipiul Botosani pe numitii C. Valentin, de 38 de ani, si N. Vasile, de 58 de ani, ambii din municipiul Botosani, care aveau asupra lor doua bagaje voluminoase. La controlul bagajelor s-a stabilit ca acestea contineau obiecte de cult bisericesc, icoane si mai multe sticle cu ulei si vin", a mentionat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

La scurt timp dupa identificarea celor doua persoane, aceeasi patrula a fost solicitata de catre ofiterul de serviciu pentru a se deplasa la o biserica din zona, unde printr-un apel de urgenta a fost sesizat izbucnirea unui incendiu. Intrucat bunurile gasite erau susceptibile de a proveni din biserica incendiata, cei doi suspecti au fost condusi la sediul politiei.

Pentru localizarea si stingerea incendiului au intervenit echipaje ale I.S.U. Botosani, in timpul interventiei doi subofiteri suferind leziuni corporale ca urmare a exploziei unei butelii aflate in biserica. Ambele victime au fost transportate la Spitalul Judetean Botosani pentru acordarea de ingrijiri medicale, una dintre acestea ramanand internata.

Ca urmare a incendiului, biserica din lemn, avand o suprafata construita de cca.170 m.p., a ars in proportie de circa 70%, fiind distruse acoperisul, planseul, peretii, pardoseala din lemn, elemente de stolerie, bunuri textile si obiecte de cult. Specialistii I.S.U. Botosani au stabilit ca sursa probabila de producere a incendiului flacara produsa prin aprinderea unui chibrit in interiorul bisericii.

"Cercetarile efectuate pana in prezent au stabilit ca suspectul N. Vasile face parte din randul persoanelor fara adapost, iar inainte de a fi legitimat de catre politisti, in timp ce se afla la o ghena de gunoi din apropiere, a fost rugat de catre suspectul C. Valentin sa-l ajute sa care doua bagaje, promitandu-i pentru acest serviciu o sticla cu bautura alcoolica. In aceste imprejurari, cei doi suspecti s-au deplasat in apropierea bisericii de unde au luat fiecare cate un bagaj, iar la scut timp au fost identificati pe strada de patrula politiei si jandarmeriei", precizeaza purtatorul de cuvant al IPJ.

 Totodata, s-a stabilit ca bunurile, identificate in bagajele gasite asupra suspectilor in momentul depistarii pe strada, au fost sustrase din interiorul bisericii incendiate.

La aceasta ora, politistii botosaneni continua cercetarile pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care s-au comis faptele, cat si pentru stabilirea participatiei celor doi suspecti la savarsirea faptelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
58

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
196

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
330

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...