SURPRIZĂ? Votul pentru listele candidaţilor PSD la parlamentare se reia!
BOTOSANI

SURPRIZĂ? Votul pentru listele candidaţilor PSD la parlamentare se reia!
Votul în privinţa listei de candidaţi cu care PSD Botoşani va participa la alegerile parlamentare va fi reluat de îndată ce procedurile vor fi îndeplinite. Şi asta după ce s-a comentat îndelung depre faptul că procedura de vot nu ar fi fost democratică.

Unul dintre cei nemulţumiţi de vot, Ovidiu Portariuc, a şi fost exclus de pe această listă, de aici şi nemulţumirea sa. Acum însă, fostul preşedinte al PSD Botoşani susţine că procedura va fi reluată. 

"Conducerea centrală a decis reluarea votului şi exprimarea acestuia într-un mod democratic, aşa cum era firesc să se întâmple de prima dată. Este dreptul primarilor, al președinților organizațiilor, al membrilor Comitetului Executiv în general să-şi exercite votul în mod direct şi secret pentru candidații care vor reprezenta județul Botoşani în Parlament în următorii patru ani. Mulţumesc tuturor celor care au înţeles mesajul meu, care au susținut prin semnături demersul meu, pentru că aici nu este vorba de persoane, ci de principii", afirmă fostul lider PSD, Ovidiu Portariuc.

De partea cealaltă, actualul lider al PSD Botoşani, Doina Federovici, are o altă variantă. Potrivit senatorului PSD, miercuri a avut loc o şedinţă la sediul central al partidului pentru a fi stabilită strategia de precampanie şi de campanie electorală.

"În momentul în care s-a ajuns la judeţul Botoşani, eu, în calitatea mea de preşedinte, şi domnul Macaleţi, în calitatea sa de preşedinte executiv, i-am explicat domnului preşedinte Liviu Dragnea ce s-a întâmplat la noi la sfârşit de săptămână şi că sunt colegi nemulţumiţi de procedura votului, nemulţumiţi din varii motive, şi i-am explicat dumnealui: pentru că nu ne dorim sub nicio formă ca PSD Botoşani sau conducerea PSD Botoşani să fie acuzată că procedura nu a fost transparentă, corectă, i-am solicitat domnului preşedinte să accepte să reluăm votul. Domnia sa a acceptat, ceea ce înseamnă că în perioada următoare vom avea o altă şedinţă. Pentru că au fost colegi care s-au exprimat în presă într-o formă sau alta vizavi de procedura de vot, am considerat că cel mai corect şi cel mai frumos este să cerem reluarea votului. Era păcat ca aceşti colegi să rămână nemulţumiţi", declară Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

MAGDA URSACHE: Risipind, risipind...

Duminică, 18 Martie 2018
90

Ne risipim şi risipim. Suntem din ce în ce mai risipitori. Mentalul stabil şi tradiţional e batjocorit în fel şi chip, personalităţile sunt şi ele minimalizate, ţintele fiind ...

Prefectul de Botoșani, în teren cu şeful de la Drumuri Naţionale. Mobilizare pentru deszăpezire! FOTO

Duminică, 18 Martie 2018
511

Căderile abundente de zăpadă înregistrate în ultimele 24 de ore şi viscolul semnalat pe arii extinse în judeţ au mobilizat drumarii care au acţionat continuu atât pe drum...

Putin câștigă alegerile din Rusia cu peste 74% din voturi - exit poll

Duminică, 18 Martie 2018
124

Toate sondajele la iesirea de la urne il indica pe Vladimir Putin drept castigator al alegerilor prezidentiale desfasurate duminica in Rusia, transmit agentiile de presa internationale.Presa rusa ...