SURPRIZĂ? Votul pentru listele candidaţilor PSD la parlamentare se reia!
BOTOSANI

SURPRIZĂ? Votul pentru listele candidaţilor PSD la parlamentare se reia!
Votul în privinţa listei de candidaţi cu care PSD Botoşani va participa la alegerile parlamentare va fi reluat de îndată ce procedurile vor fi îndeplinite. Şi asta după ce s-a comentat îndelung depre faptul că procedura de vot nu ar fi fost democratică.

Unul dintre cei nemulţumiţi de vot, Ovidiu Portariuc, a şi fost exclus de pe această listă, de aici şi nemulţumirea sa. Acum însă, fostul preşedinte al PSD Botoşani susţine că procedura va fi reluată. 

"Conducerea centrală a decis reluarea votului şi exprimarea acestuia într-un mod democratic, aşa cum era firesc să se întâmple de prima dată. Este dreptul primarilor, al președinților organizațiilor, al membrilor Comitetului Executiv în general să-şi exercite votul în mod direct şi secret pentru candidații care vor reprezenta județul Botoşani în Parlament în următorii patru ani. Mulţumesc tuturor celor care au înţeles mesajul meu, care au susținut prin semnături demersul meu, pentru că aici nu este vorba de persoane, ci de principii", afirmă fostul lider PSD, Ovidiu Portariuc.

De partea cealaltă, actualul lider al PSD Botoşani, Doina Federovici, are o altă variantă. Potrivit senatorului PSD, miercuri a avut loc o şedinţă la sediul central al partidului pentru a fi stabilită strategia de precampanie şi de campanie electorală.

"În momentul în care s-a ajuns la judeţul Botoşani, eu, în calitatea mea de preşedinte, şi domnul Macaleţi, în calitatea sa de preşedinte executiv, i-am explicat domnului preşedinte Liviu Dragnea ce s-a întâmplat la noi la sfârşit de săptămână şi că sunt colegi nemulţumiţi de procedura votului, nemulţumiţi din varii motive, şi i-am explicat dumnealui: pentru că nu ne dorim sub nicio formă ca PSD Botoşani sau conducerea PSD Botoşani să fie acuzată că procedura nu a fost transparentă, corectă, i-am solicitat domnului preşedinte să accepte să reluăm votul. Domnia sa a acceptat, ceea ce înseamnă că în perioada următoare vom avea o altă şedinţă. Pentru că au fost colegi care s-au exprimat în presă într-o formă sau alta vizavi de procedura de vot, am considerat că cel mai corect şi cel mai frumos este să cerem reluarea votului. Era păcat ca aceşti colegi să rămână nemulţumiţi", declară Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
185

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
719

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
227

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...