SURPRIZĂ? Votul pentru listele candidaţilor PSD la parlamentare se reia!
BOTOSANI

SURPRIZĂ? Votul pentru listele candidaţilor PSD la parlamentare se reia!
Votul în privinţa listei de candidaţi cu care PSD Botoşani va participa la alegerile parlamentare va fi reluat de îndată ce procedurile vor fi îndeplinite. Şi asta după ce s-a comentat îndelung depre faptul că procedura de vot nu ar fi fost democratică.

Unul dintre cei nemulţumiţi de vot, Ovidiu Portariuc, a şi fost exclus de pe această listă, de aici şi nemulţumirea sa. Acum însă, fostul preşedinte al PSD Botoşani susţine că procedura va fi reluată. 

"Conducerea centrală a decis reluarea votului şi exprimarea acestuia într-un mod democratic, aşa cum era firesc să se întâmple de prima dată. Este dreptul primarilor, al președinților organizațiilor, al membrilor Comitetului Executiv în general să-şi exercite votul în mod direct şi secret pentru candidații care vor reprezenta județul Botoşani în Parlament în următorii patru ani. Mulţumesc tuturor celor care au înţeles mesajul meu, care au susținut prin semnături demersul meu, pentru că aici nu este vorba de persoane, ci de principii", afirmă fostul lider PSD, Ovidiu Portariuc.

De partea cealaltă, actualul lider al PSD Botoşani, Doina Federovici, are o altă variantă. Potrivit senatorului PSD, miercuri a avut loc o şedinţă la sediul central al partidului pentru a fi stabilită strategia de precampanie şi de campanie electorală.

"În momentul în care s-a ajuns la judeţul Botoşani, eu, în calitatea mea de preşedinte, şi domnul Macaleţi, în calitatea sa de preşedinte executiv, i-am explicat domnului preşedinte Liviu Dragnea ce s-a întâmplat la noi la sfârşit de săptămână şi că sunt colegi nemulţumiţi de procedura votului, nemulţumiţi din varii motive, şi i-am explicat dumnealui: pentru că nu ne dorim sub nicio formă ca PSD Botoşani sau conducerea PSD Botoşani să fie acuzată că procedura nu a fost transparentă, corectă, i-am solicitat domnului preşedinte să accepte să reluăm votul. Domnia sa a acceptat, ceea ce înseamnă că în perioada următoare vom avea o altă şedinţă. Pentru că au fost colegi care s-au exprimat în presă într-o formă sau alta vizavi de procedura de vot, am considerat că cel mai corect şi cel mai frumos este să cerem reluarea votului. Era păcat ca aceşti colegi să rămână nemulţumiţi", declară Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
5

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
41

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
168

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...